Jump to content

Recommended Posts

I have version 1.9.1.979, after I update the performance is very bad, I have to wait for each stroke of the pen to complete, from node to node it gets stuck, selecting each object is very time consuming.

There is a solution that is not to update windows to the latest version or the graphics card drivers, because before filing this complaint, perform all the steps.

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Hi crisdivan,

Are you able to get a an example screen recording of the slowdown you're seeing? Is it reproducible on a new A4 document? Does the turning off snapping help? Does turning off OpenCL in Preferences > Performance help if that is already enabled?

Link to post
Share on other sites

Same problem here. Still observed with snapping off and OpenCL disabled.

I can provide an ETL file from Windows Performance Recorder if there is an option to upload privately (as this collects info from my entire system).

Link to post
Share on other sites

Sean,

I've uploaded the file. For a description of what I was doing during the short period of data collected: I was moving the canvas and small selected group of items around. The test document only had about 5 shapes. Visually, there is latency in the cursor _after_ releasing the mouse button from moving for about 1-2 seconds. When just moving an object I've noticed is a shorter visual latency of 0.5-1s where it seems to "hop" before smoothing out.

Link to post
Share on other sites

Sean,

Thanks, I disabled G-Sync and it does improve the performance greatly (just by visual inspection). My monitor runs at 100hz. I still notice the ~0.5s latency of the object I'm moving "hopping" when initially moving, however the perf lag afterwards is gone w/ G-Sync disabled. The "hopping" behavior is minimal and only slightly distracting, I only mention it in case the devs want to optimize it.

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Thanks for the update, glad to hear that has improved the behaviour for you. We've seen similar problems from a couple of other users, but frustratingly I don't currently have access to a G-Sync monitor myself to investigate.

Link to post
Share on other sites

Same problem here.
Very bad performanc especially while painting using large raster brushes in pixel persona. There is  a very big lag with each brush stroke. 

Can submit screen recording. 

My Laptop is Dell XPS 9560 4k
Intel Core i7 7700HQ
GeForce 1050 / Intel HD Graphics 630
16gb ram
All drivers are up to date. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.