Jump to content

Recommended Posts

Hey, I'm hoping someone can help me. 

I've added the Canon Mirrorless lens profile from lensfun, but even with this installed AP still says unsupported when I try to develop the raw files. 

Thanks in advance! I've attached the xml file so you can see what I've used, plus a screenshot of the EXIF data which is all correct. Lens profile underneath still "unsupported".

mil-canon.xml

Screenshot 2019-10-21 at 21.33.50.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi nolajay and Welcome to the Forums,

Can you just try something for me, open one of your RAW files, make the edits and click on Develop.  If you apply the manual Lens Correction, Filters>Distort>Lens Correction, the window that pops up, does that already have the correct lens selected?

The good news is i've tested this in the Windows beta of 1.8 and it detects the lens correctly in Develop, so looks like the problem has already been corrected in a later build.  For now all i can suggest is applying the correction manually using the Filter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.