Jump to content

Jeff Adams

Members
  • Content count

    3
  • Joined

  • Last visited

About Jeff Adams

  • Rank
    Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. I noticed this error began last week. I did not need to use the program so I shrugged it off as some random error. But now I am noticing a lot of my Affinity files arent opening/loading. Instead after a long wait time, the attached message appears. It says that the file is open somewhere else which is not possible. I can't find anything related to this issue when I search the forums or Google. Was curious if anyone can assist me. Thanks again.
  2. Solved the issue today. Was missing some variants of a specific font when I thought I had all of them. "Newbie"
  3. Hello, Apologies if this is already a topic but I am literally at my wit's end trying to figure out what is causing font issues in Affinity. This is my first week using the program and I have read over a dozen different sites on how to fix these issues and nothing is working! I am working with marketing materials within Affinity and noticed a message saying I was missing some fonts (attached). Naturally, I knew that missing these was causing existing text to size improperly because my Mac did not have said fonts. So I installed the needed fonts: Futura LT, Futura Std, Open Sans, Pier Sans, Proxima Nova, Proxima Nova Condensed and Source Sans Pro. These were downloaded through my employer and are working for other computers but mine is having issues. After downloading these fonts, the alert saying that I was missing them is now gone. But, the documents are still messed up as if I do not have the font. When I click on the impacted text in my documents it shows: ? Futura LT (Can be seen in the upper left corner of the second attached image) Is this display essentially saying the text is a form of Futura LT which my Mac doesn't recognize, aka I don't have the font? Because I am not longer receiving the missing font message. I have tried uninstalling and reinstalling. Removing and reinstalling the fonts from font book on Mac, everything, and it still is not displaying the text correctly! I am also looking for Mac info regarding Font Book. Some of these fonts downloaded and installed are showing as yellow when validating but am not entirely sure how that impacts Affinity. Once removed from Font Book its back to step 1 which are the display messages saying I am missing fonts. I am running out of options after trying so many different things. ANY help would be greatly appreciated. Will be talking to our designer tomorrow morning to see if he may be able to figure it out. But for now, I am looking for any assistance. Thank you!
×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.