Jump to content

RKTodd

Members
  • Content count

    87
  • Joined

  • Last visited

About RKTodd

  • Rank
    Member

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  1. Slowly but surely. I have dropped two plugins into the default plugins folder (see long path above), Portraiture, and Focus Magic. In Affinity Prefs, the plugin search folder window is empty, and the plugin support folder window is set to "/" Those two plugins are currently working and no other issues so far.
  2. Can anyone guide me to the proper setup of Plug-ins? When I choose show default plugin folder in Affinity I get quite a long path, which doesn't seem right. Like this: User/Library/Containers/Com.Seriflabs.Affinityphoto/Data/Library/Application Support/Plugins This just doesn't seem right.
  3. I think I've found something. Just for kicks, I removed the entire Plug-in folder and placed it on my desktop, restarted Photo and wala! I now have Tools again. So, something is amiss with using my Photoshop plug-ins. I will try gradually adding them back in to see if I can find the culprit. Feeling better now :)
  4. Thanks for looking. I probably wouldn't know how to update the launch agents or daemons. Maybe I can do some research on that. I'm kinda hoping that when v1.6 arrives, it will work itself out. I can hope...right?
  5. R C -R, here is the standard report. Hope you can see something that I have missed. EtreCheck version: 3.1.5 (343) Report generated 2017-02-11 08:35:07 Download EtreCheck from https://etrecheck.com Runtime 1:36 Performance: Excellent Click the [support] links for help with non-Apple products. Click the [Details] links for more information about that line. Problem: Other problem Description: Tools missing in Affinity Photo Hardware Information: ⓘ iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014) [Technical Specifications] - [user Guide] - [Warranty & Service] iMac - model: iMac15,1 1 4 GHz Intel Core i7 (i7-4790K) CPU: 4-core 32 GB RAM Upgradeable - [instructions] BANK 0/DIMM0 8 GB DDR3 1600 MHz ok BANK 1/DIMM0 8 GB DDR3 1600 MHz ok BANK 0/DIMM1 8 GB DDR3 1600 MHz ok BANK 1/DIMM1 8 GB DDR3 1600 MHz ok Bluetooth: Good - Handoff/Airdrop2 supported Wireless: en1: 802.11 a/b/g/n/ac Video Information: ⓘ AMD Radeon R9 M295X - VRAM: 4096 MB iMac 5120 x 2880 Cinema HD 1920 x 1200 System Software: ⓘ macOS Sierra 10.12.3 (16D32) - Time since boot: about 17 hours Disk Information: ⓘ APPLE SSD SM0512G disk0 : (500.28 GB) (Solid State - TRIM: Yes) [show SMART report] EFI (disk0s1) <not mounted> : 210 MB Macintosh HD (disk0s2) / [startup]: 499.42 GB (167.08 GB free) Recovery HD (disk0s3) <not mounted> [Recovery]: 650 MB TOSHIBA DT01ACA300 disk2 : (3 TB) (Rotational) [show SMART report] EFI (disk2s1) <not mounted> : 210 MB Data1BU (disk2s2) /Volumes/Data1BU : 3.00 TB (1.62 TB free) TOSHIBA DT01ACA300 disk1 : (3 TB) (Rotational) [show SMART report] EFI (disk1s1) <not mounted> : 210 MB Data1 (disk1s2) /Volumes/Data1 : 3.00 TB (1.62 TB free) ST2000DM001-1ER164 disk3 : (2 TB) (Rotational) [show SMART report] EFI (disk3s1) <not mounted> : 210 MB Data2 (disk3s2) /Volumes/Data2 : 2.00 TB (1.25 TB free) ST31000528AS disk4 : (1 TB) (Rotational) [show SMART report] EFI (disk4s1) <not mounted> : 210 MB Backup (disk4s2) /Volumes/Backup : 999.86 GB (294.49 GB free) USB Information: ⓘ VIA Labs, Inc. USB3.0 Hub VIA Labs, Inc. USB3.0 Hub Lexar WorkflowSR2 Apple Inc. BRCM20702 Hub Apple Inc. Bluetooth USB Host Controller Apple Inc. FaceTime HD Camera (Built-in) Apple, Inc. Keyboard Hub Apple Inc. Apple Keyboard VIA Labs, Inc. USB2.0 Hub VIA Labs, Inc. USB2.0 Hub Wacom Co.,Ltd. Intuos5 touch S Apple Computer, Inc. Apple Cinema HD Display Thunderbolt Information: ⓘ Apple Inc. thunderbolt_bus Other World Computing ThunderBay 4 Gatekeeper: ⓘ Mac App Store and identified developers Kernel Extensions: ⓘ /Applications/Toast 11 Titanium/Spin Doctor.app [not loaded] com.hzsystems.terminus.driver (4 - 2015-06-08) [support] /Applications/Toast 11 Titanium/Toast Titanium.app [not loaded] com.roxio.BluRaySupport (1.1.6 - 2015-06-08) [support] /Applications/Utilities/DiskWarrior.app [not loaded] com.alsoft.Preview (5.0 - SDK 10.5 - 2015-12-10) [support] /Library/Application Support/HASP/kexts [not loaded] com.aladdin.kext.aksfridge (1.0.13274 - 2017-02-10) [support] /Library/Extensions [not loaded] com.Logitech.Control Center.HID Driver (3.9.3 - SDK 10.8 - 2017-02-09) [support] [not loaded] com.Logitech.Unifying.HID Driver (1.3.3 - SDK 10.8 - 2017-02-09) [support] [loaded] com.logitech.manager.kernel.driver (6.40.1 - SDK 10.11 - 2017-02-09) [support] [not loaded] com.olympus.CamBlockCommandsDeviceUP (3.2.0 - SDK 10.11 - 2017-02-09) [support] [not loaded] com.wacom.kext.ftdi (1.0 - SDK 10.10 - 2017-02-09) [support] /System/Library/Extensions [not loaded] com.AmbrosiaSW.AudioSupport (4.1.2 - SDK 10.7 - 2017-02-10) [support] [not loaded] com.contourdesign.driver.shuttle (2.2 - 2017-02-10) [support] [not loaded] com.wacom.kext.wacomtablet (Wacom Tablet 6.3.11-3 - SDK 10.9 - 2017-02-10) [support] [not loaded] jp.plentycom.driver.SteerMouse (4.1.3 - SDK 10.7 - 2017-02-10) [support] ~/Library/Services/ToastIt.service/Contents/MacOS [not loaded] com.roxio.TDIXController (2.0 - 2013-08-01) [support] Startup Items: ⓘ ProTec6: Path: /Library/StartupItems/ProTec6 ProTec6b: Path: /Library/StartupItems/ProTec6b Startup items no longer function in OS X Yosemite or later System Launch Agents: ⓘ [not loaded] 7 Apple tasks [loaded] 174 Apple tasks [running] 99 Apple tasks System Launch Daemons: ⓘ [not loaded] 41 Apple tasks [loaded] 168 Apple tasks [running] 102 Apple tasks Launch Agents: ⓘ [running] com.Logitech.Control Center.Daemon.plist (2016-09-10) [support] [not loaded] com.adobe.AAM.Updater-1.0.plist (2017-01-14) [support] [loaded] com.adobe.AdobeCreativeCloud.plist (2017-01-14) [support] [failed] com.brother.LOGINserver.plist (2012-09-04) [support] - /Library/Printers/Brother/Utilities/Server/LOGINserver.app/Contents/MacOS/LOGINserver: Executable not found! [loaded] com.google.keystone.agent.plist (2017-02-10) [support] [loaded] com.hp.help.tocgenerator.plist (2010-09-10) [support] [running] com.logitech.manager.daemon.plist (2017-02-10) [support] [loaded] com.oracle.java.Java-Updater.plist (2017-02-10) [support] [running] com.wacom.wacomtablet.plist (2015-03-05) [support] [loaded] com.xrite.device.softwareupdate.plist (2014-03-10) [support] Launch Daemons: ⓘ [loaded] com.adobe.SwitchBoard.plist (2014-12-06) [support] [running] com.adobe.adobeupdatedaemon.plist (2017-01-14) [support] [running] com.adobe.agsservice.plist (2017-01-24) [support] [loaded] com.adobe.fpsaud.plist (2015-12-23) [support] [running] com.aladdin.aksusbd.plist (2012-04-24) [support] [running] com.aladdin.hasplmd.plist (2012-04-24) [support] [loaded] com.ambrosiasw.ambrosiaaudiosupporthelper.daemon.plist (2013-10-29) [support] [loaded] com.apple.aelwriter.plist (2010-08-22) [running] com.atomicbird.macaroni.launchd.plist (2017-02-11) [support] [loaded] com.bombich.ccc.plist (2014-04-02) [support] [loaded] com.bombich.ccchelper.plist (2017-01-14) [support] [running] com.fitbit.fitbitd.plist (2012-02-16) [support] [loaded] com.google.keystone.daemon.plist (2017-01-23) [support] [loaded] com.microsoft.autoupdate.helper.plist (2017-02-09) [support] [loaded] com.olympus.AuthHelper2.helper.plist (2017-01-16) [support] [loaded] com.oracle.java.Helper-Tool.plist (2016-12-13) [support] [running] com.xrite.device.xrdd.plist (2013-10-22) [support] [running] net.decimus.synk.synkd.plist (2006-09-09) [support] User Launch Agents: ⓘ [loaded] com.adobe.AAM.Updater-1.0.plist (2017-01-14) [support] [loaded] com.adobe.ARM.[...].plist (2015-06-08) [support] [failed] com.akamai.single-user-client.plist (2012-08-27) [support] - ~/Applications/Akamai/netsession_mac: Executable not found! [failed] com.apple.CSConfigDotMacCert-@me.com-SharedServices.Agent.plist (2009-08-06) - /System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Frameworks/OSServices.framework/Versions/A/Support/CSConfigDotMacCert: Executable not found! [loaded] com.dxo.OpticsPro10LaunchAgent.plist (2015-11-24) [support] [loaded] com.pia.pia_manager.plist (2017-01-27) [running] ws.agile.1PasswordAgent.plist (2014-06-23) [support] Internet Plug-ins: ⓘ o1dbrowserplugin: 5.41.3.0 - SDK 10.8 (2015-12-16) [support] Google Earth Web Plug-in: 6.0 (2011-07-10) [support] OfficeLiveBrowserPlugin: 12.3.6 (2013-03-25) [support] AdobeExManDetect: AdobeExManDetect 1.1.0.0 - SDK 10.7 (2014-12-06) [support] WacomTabletPlugin: WacomTabletPlugin 2.1.0.6 - SDK 10.9 (2015-03-05) [support] AdobeAAMDetect: 3.0.0.0 - SDK 10.9 (2017-01-14) [support] FlashPlayer-10.6: 24.0.0.194 - SDK 10.9 (2017-02-10) [support] Silverlight: 5.1.50428.0 - SDK 10.6 (2016-07-10) [support] QuickTime Plugin: 7.7.3 (2017-02-10) Flash Player: 24.0.0.194 - SDK 10.9 (2017-02-10) [support] googletalkbrowserplugin: 5.41.3.0 - SDK 10.8 (2015-12-11) [support] iPhotoPhotocast: 7.0 (2010-04-04) AdobePDFViewer: 9.5.5 (2013-05-20) [support] GarminGpsControl: 4.0.2.6 Beta - SDK 10.6 (2014-08-14) [support] JavaAppletPlugin: Java 8 Update 121 build 13 (2017-02-10) Check version User internet Plug-ins: ⓘ ZoomUsPlugIn: 4.0.21664.0117 - SDK 10.11 (2017-01-19) [support] WebEx: 1.0 (2011-01-28) [support] Safari Extensions: ⓘ 1Password - AgileBits - https://agilebits.com/onepassword (2016-12-21) AdBlock - BetaFish, Inc. - https://getadblock.com (2015-10-01) Adblock Plus - Eyeo GmbH - https://adblockplus.org/ (2016-12-21) ExifExt - phriedrich - http://phriedrich.de (2015-09-02) Translate - SideTree.com - Apps for Mac and Web - http://SideTree.com/extensions.html#Translate (2016-01-29) 1-ClickWeather - TWCi - http://www.weather.com/ (2014-12-01) 3rd Party Preference Panes: ⓘ Akamai NetSession Preferences (2013-03-31) [support] Déjà Vu (2010-08-08) [support] Flash Player (2016-12-16) [support] Java (2017-02-10) [support] Logi Options Launcher (2017-02-10) [support] Macaroni (2010-08-08) [support] Secrets (2012-02-13) [support] SteerMouse (2012-07-10) [support] WacomTablet (2015-03-10) [support] Time Machine: ⓘ Skip System Files: NO Mobile backups: OFF Auto backup: YES Volumes being backed up: Macintosh HD: Disk size: 499.42 GB Disk used: 332.34 GB Destinations: Backup [Local] Total size: 999.86 GB Total number of backups: 67 Oldest backup: 10/10/16, 12:41 AM Last backup: 2/11/17, 8:32 AM Size of backup disk: Adequate Backup size 999.86 GB > (Disk used 332.34 GB X 3) Top Processes by CPU: ⓘ 3% WindowServer 2% fontd 1% kernel_task 0% com.apple.AmbientDisplayAgent 0% airportd Top Processes by Memory: ⓘ 1.61 GB kernel_task 688 MB mdworker(18) 328 MB mds_stores 262 MB iTunes 262 MB Mail Virtual Memory Information: ⓘ 25.98 GB Available RAM 20.16 GB Free RAM 6.02 GB Used RAM 5.81 GB Cached files 0 B Swap Used Diagnostics Information: ⓘ Feb 10, 2017, 03:32:03 PM /Library/Logs/DiagnosticReports/AdobeGCClient_2017-02-10-153203_[redacted].crash /Library/Application Support/Adobe/*/AdobeGCClient.app/Contents/MacOS/AdobeGCClient Feb 10, 2017, 03:25:55 PM Self test - passed Feb 10, 2017, 03:22:30 PM /Library/Logs/DiagnosticReports/WindowServer_2017-02-10-152230_[redacted].cpu_resource.diag [Details] /System/Library/PrivateFrameworks/SkyLight.framework/Resources/WindowServer Feb 9, 2017, 05:02:11 PM /Library/Logs/DiagnosticReports/AdobeGCClient_2017-02-09-170211_[redacted].crash Feb 9, 2017, 04:54:54 PM /Library/Logs/DiagnosticReports/WacomTabletDriver_2017-02-09-165454_[redacted].crash com.wacom.WacomTabletDriver - /Library/Application Support/Tablet/WacomTabletDriver.app/Contents/MacOS/WacomTabletDriver
  6. Ok, here's a summary of what's been done. Affinity Photo has been downloaded and reinstalled two times. I followed R C-R's advice on remove items in Caches folder. Worked with two Apple senior advisors, and finally, created a new Test admin account. Photo works and looks fine on the new account but still no Tools on my main account. Apple people just say they are not trained on thrid party software (which I understand), and telling me to reach out to Seriflabs for help. So there it is. If I can't get it resolved through this forum or some other means of contacting Seriflabs, then I will no longer be able to use Photo. I am open for any and all suggestions. Thanks!
  7. R C-R As you suggested, it might not work and it didn't BUT, I finally took the initiative to create a new user account and the Tools do appear there. Now to figure out what's wrong with my personal account that's keeping this thing from working. ...and how does one do that?
  8. Thanks! I will give this a shot. I just finished a complete new install. The first time I did this, it only took a few minutes for the install to take place, which is odd given the size of the download (I'm on DSL) This second time, it took over 2-1/2 hours...more normal. Still no Tools though.
  9. This is what Photo looks like right now.
  10. I have not tried installing under new user. No other installs.
  11. I do have a second monitor but don't use it as much with Affinity as I did with Photoshop. I haven't changed the way I use Photo or Designer at all. The last time, and everytime, I've used both programs, they have worked flawlessly. This started yesterday when I was trying to find a way to edit a photo that had been added to a Designer project. The answer was to go to File > Edit-in and choose Photo. When done reverse the procedure moving back to Designer. The file was open in Designer when I opened the original photo in Photo. I made an edit, saved and closed the photo. I just wanted to see if Designer would update the photo which it did not. Then, I Followed the advice from here (another thread) and did the File > Edit-in. Now, when I opened the photo in Photo the first time, that's when the Tools were completely missing. That's pretty much all that has happened. I can upload some screen shots in a little while.
  12. Ok, I uninstalled Photo, emptied the trash, rebooted the computer, redownloaded Photo, reinstalled it, and still no Tools...Aargh!!! I'm truely at a loss here as to what is causing this. By-the-way, I have Designer installed and it's working fine.
  13. Nope, on a MAC. I have tried clicking on the Tools text and all around; still nothing. One thing I forgot to mention. The first time I tried the Control + re-start of the app. the Tools DID reappear for a brief time. Once I closed down Photo and reopened, no Tools again. I did the same procedure several more times and the Tools never came back.
  14. The tools panel is completely empty no matter what I do. I tried the Separate Panels option, and the Tools panel is visible but it's only a postage stamp sized gray area (that says Tools at the top) that has no tools. Also, if I didn't mention it, there are no tools in any of the Personas.
  15. Reset Studio does not bring the tools back. Customize Tools only seems to make the tool area larger, and then toggles back to normal when selecting Customize Tools again. Don't know if I can re-install the app or not. That might be my next option.
×