Jump to content

Janis

New Members
  • Content count

    2
  • Joined

  • Last visited

  1. Hello Lee, thanks for the reply, but sadly no, the latest Nvidia driver didn't fix it, still lhas that delay-ish feeeling when using view mode, the Intel HD graphics still feel snappier, any other solution?
  2. Hello The problem: I have have had Affinity Designer for 1 year now i think, but had not used it for a while. Came back to 1.7.1 version and the program felt a bit slow. I did update to 1.7.2 and still have this issue, With slow i mean, every time i used the view tool, the screen felt like, it was moving with a 0.1sec delay (huge smoothign effect) same goes for selection tool when selecting an area or simply moving objects, Bigger files around 50-60 MB are even worse sadly. What i tried: I tried looking into the performance settings and found the cause, which is the Nvidia GPU render option. I use laptop so i tried integrated card: Intel HD 630 and it started working pretty smooth, but has weird lag spikes from time to time. What may be the cause for the software to slower down on Nvidia GPU? First i thought i may have throttling issues, but i have undervolted my CPU and the laptop never reaches more than 42* temp. My laptop specs: Dell XPS 15 9570 CPU: Intel i7 - 7850h GPU: Nvidia GTX 1050 TI - Max Q edition Ram: 32Gb In short, the Intel Graphics work better which should not be like that and any help is appriciated
×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.