Jump to content
GarryP

[Forum] Why do I keep getting told about cookies?

Recommended Posts

Yesterday, or maybe the day before, when coming to the forum website I started to get a ‘pop-up’ at the bottom of my browser window telling me about “Important Information”. I’ve pressed the “I Accept” button a few times but I keep getting the same box popping up every time I visit (and sometimes when I log out). The pop-up goes away while I’m logged in.
I’m running Firefox 69.0.1 (on Windows 10 Home) with the Adblock Plus (no items blocked), NoScript (serif.com is trusted) and Privacy Badger (no trackers detected) plug-ins - amongst some others.
Is there something I can do to stop the pop-up?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Garry,

It could be one of many things; cookies aren't set to save on your machine within your browser settings, Anti Virus could be blocking your cookie preferences, etc.

Have you tried testing with a different web browser, just to see if this fixes things for you?

Adam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have your browser set to automatically delete browsing history, cookies, etc.?  Or perhaps manually delete your browsing history regularly?  That could be why the message returns.

Try adding the below filter rule to the Adblock Plus custom filters section (I don't know what it's called in Adblock Plus, however it's called 'My Filters' in uBlock Origin, so it will likely be called something similar).

forum.affinity.serif.com###elGuestTerms

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also get this with Firefox, Chrome, MS-Edge, but Edge Developper Edition does not show this behaviour.


Window 10 - 16 Gb - Intel I7 - 8700 - NVIDIA GeForce GTX 1060

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the replies.

I had a look and:
* Cookies are not set to be deleted when the browser is closed (I currently have six cookies in Firefox for forum.affinity.serif.com);
* I can’t find anything in the Anti Virus about deleting cookies (I have plenty so I’m assuming they’re not getting deleted);
* Cookies are only blocked by Firefox for “Third-party Trackers” (whichever they are);
* I’ve never manually deleted any cookie or browser history since I got the machine a couple of years ago;
* Using Chrome – 77.0.3865.90 – (no cookie/security-related extensions) I went to the forum page, pressed Accept, closed Chrome, re-opened Chrome and went back to the forum page, and I got the same message that I’d already accepted;
* Using Edge – latest version from updates, whatever that is – (no extensions) I went to the forum page, pressed Accept, closed Edge, re-opened Edge and went back to the forum page, and I got the same message that I’d already accepted.

However, I told Adblock Plus to not block ads on forum.affinity.serif.com then accepted the message, then went to another non-related page and came back to the forums... and the message didn’t pop up again (even though Adblock Plus said there were no ads blocked in the first place).

So, I kept getting the pop-up message while there were no ads to block but now that no ads are getting blocked I don’t get the pop-up. Sounds a bit strange to me but I don’t really understand these things well enough.
Whether any of this is the fault of Adblock Plus or the website (or both, or neither) I have no idea.

Anyway, thanks for your help everyone. It looks like all is well now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Booted my laptop up again this morning, came to the forum and I got the same message about “Important Information” again.
Seems like whatever I did didn’t fix the problem.
Any more ideas anyone?

Share this post


Link to post
Share on other sites

You mentioned earlier that you don't see the problem while logged in. Are you using a computer you own? If so, perhaps you should just stay logged in by ticking the "Remember me" box on the login screen.


-- Walt

Windows 10 Home, version 1903 (18362.356), 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00Gz, GeForce GTX 970
Affinity Photo 1.7.3.481 and 1.8.0.486 Beta   / Affinity Designer 1.7.3.481 and 1.8.0.486 Beta  / Affinity Publisher 1.7.3.481 and 1.8.0.502 Beta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh well, if it’s the way things are then I’ll just go along with it.
No doubt I’ll get used to it over time.
Cheers.
P.S. Walt: While I always only log-in on one machine which I own, I sometimes want to visit without logging in first. I sometimes forget what I’ve read so it’s nice to be able to browse without ‘clearing the unread flags’.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.