Jump to content
Badder

AP: mask layer affecting layer it is not associated with

Recommended Posts

Hello! I'm new to Affinity Photo and am surprised with the following:

If I group two adjustment layers and associate a mask layer with that group, it seems that the mask layer will be affecting the underlying pixel layer rather than the group of adjustment layers. See A.png.

It works as I expected if I associate the mask layer only with one adjustment layer. See B.png.

I'd like to have a mask layer affecting the group of adjustment layers. What am I doing wrong?

Thanks!

A.png

B.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've just had the same issue since updating to 1.7.2, it worked as you would expect in your top screenshot in 1.7.1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Badder,

This looks like it could be an issue with the new update. Please could you provide the file in question so I can confirm this?

Thanks

C

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.