Jump to content

Recommended Posts

Hello Affinities!

First, I have to say: I really enjoy using Affinity Photo for "finishing" my landscape photos. Thanks for such a great product.

Yesterday, on my Windows 10 desktop computer, I updated to Affinity Photo 1.7.2.471. I opened a rather  complex file and instantly noticed different rendering of the photo. I used an levels adjustment layer and a gaussian blur live filter in a group to create an orton effect. I reduced opacity and I put a masked on the group. While painting with a black brush on the white mask, a checkerboard pattern occured.

I simplified that. A loaded a photo, created an empty pixel above put it in a group and masked the group. Paining the mask leads to the same effect.

There seems to be an bug in masking a group or is this a rendering option I can disable in the preferences?

Thanks and best regards,
Jens

group_masking.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @Jens Sieckmann,
 

Welcome to the forums. 

We are aware of this issue. It's a bug introduced by the most recent 1.7.2 update. If you've purchased the app from our store, you can downgrade to 1.7.1 if you need to work on those files and they should be fine. Sorry for any inconvenience. 

Thanks,

Gabe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.