Jump to content
JeffreyDriver

Leading /Line height not changing unless it's set to something extreme

Recommended Posts

I'm having an issue where adjusting the leadingĀ  (character or paragraph) is only having an effect when I choose more extreme values, say 0pt or 20pt. Apart from that it's not making any difference? Am I missing something?

Share this post


Link to post
Share on other sites

My first guess is that the text is set to follow a baseline grid, and only the bigger values are enough to cause the text to jump to a different grid line.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, garrettm30 said:

My first guess is that the text is set to follow a baseline grid, and only the bigger values are enough to cause the text to jump to a different grid line.

I agree. I encountered the same when I first started using Publisher last year and it took meĀ  a while to figure it out. Try ticking the "ignore Baseline grid" box from the Text Frame Studio panel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.