Jump to content
Wasp11b

Bug: Text Layer and 'Place' image

Recommended Posts

Publisher released version 1.7.1.404 and 1.7.2.422 Beta

(1) Create a new document
(2) create text layer and insert text
(3) Keep 'Frame Text' tool live and 'Place' image
(4) the image is automatically placed as a child of the text layer ie the normal 'Place' symbol does not become active
(5) now try and move the image child layer or the image itself in the main view - I find it's not possible, although you can delete it or step back with undo

The issue seems to be that if the text layer is selected AND you have the 'Frame Text' tool active' then when you go to the 'Place' command all types of documents are selectable. If you deselect the layer (click anywhere in the main window) or change to the 'Move' tool, keeping the text layer active, then the options in the 'Place command are limited to .txt (which seems to include docx and rtf files), which makes sense.

However, in a workflow easy to create a text frame and then move straight to the 'Place' command, forgetting to deselect the text layer and keeping 'Frame Text' tool active. Regardless, you should of course be able to move the child layer to anywhere in the stack layer.

Windows 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.