Jump to content
winstoncb

Repeatedly crashing upon opening particular file

Recommended Posts

Just after putting the finishing touches on my deliverable I updated one more linked asset (exported out of Sketch to PNG) and from that point onwards my Affinity Publisher crashed and any subsequent attempt at opening it crashes AP.

I am able to open a new document and edit it no problem.

I tried uninstalling and reinstalling Affinity — no luck.

I tried using Time Machine to go back an hour to well before I made the last changes — still no luck. (So maybe the linked asset wasn't the culprit after all.)

Attached, two crash reports and two versions of the file.

Affinity Publisher 1.7.1

MacOS 10.14.5

Any short-term workarounds to reaccess my file would be greatly appreciated as I'd like not to miss my deadline tomorrow.

Cheers,

Winston

Affinitycrash.rtf

Affinitycrash2.rtf

Product Excellence Flyer.afpub

Product Excellence Flyer (original).afpub

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have the same problem with a file and all it's backups. Something asset related and Resource Manager. Doesn’t matter if 1.7.1 or beta. Locks up and have to force quit. Have it spin all night and see if can open. 

Moved all assets out of paths and still can't open all the way.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@winstoncb

I can open your file but only get low resolution images as they are linked (as expected)

See this thread for more information and what to try/do

https://forum.affinity.serif.com/index.php?/topic/90779-publisher-crashes-when-opening-file/

Come back if you need more help


Due to the ongoing Brexit negotiations, punctuation, spelling and grammar will be used sparingly until further notice.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To summarize the thread carl123 posted. Force all the linked images to become missing by changing the folder where they located. Then relink/embed the files.

 


Living the Dream since 1964 - about 25 years left

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Ok have somewhat rectified the problem...

Previously I'd used Time Machine to revert to a prior version of the main AP file but that didn't resolve the issue. AP wouldn't let me open the file, even if I used the missing file utility trick proposed above.

I saw in the other thread that the issue may be caused by replacing linked assets with another asset of different dimensions (I'd removed the shadow on an object which may have altered it by several pixels).

So this time I used Time Machine to restore those individual linked files to a prior state and this allowed me to once again reaccess the corrupted AP file.

Winston

Edited by winstoncb
clarity

Share this post


Link to post
Share on other sites

You should find the beta more stable, as the "recipe" to get a file in this state should be fixed there.


Serif Europe Ltd. - www.serif.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice, for the time being I'm embedding 100% :)

For anyone reading, head to Document > Resource Manager > [Select all] > Make embedded

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×