Jump to content
melizarev

Affinity Designer & Photo both show only white screen

Recommended Posts

When I start Affinity apps after installing Windows 10 May Update I got blank screen after splash screen runs correctly. Still, interface somehow responsive (on screenshot).

In some cases it does not show even blank screen - interface 100% transparent (but it is there - I can't click on any app below).

The same problem appears with Affinity Photo.

I've tried:

1) Start Designer and Photo in compatibility mode

2) ... as admin

3) ... on laptop and on external display

4) Reinstall it (Photo - from MS Store, Designer - from Affinity Site)

5) Reboot system

6) Change resolution of the screen

7) Update driver for Intel 620 video (from MS repo).

Need some help here.

image.thumb.png.6d5b019be54068a60b3034e1f38778da.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having a similar problem but the screen is black. I just searched here to see if anyone had a fix. I will try reinstalling and cross my fingers. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi both,

Sorry for the delayed reply. 

Try this: 

  • Download the latest graphics drivers from the manufacturer's website
  • Uninstall the current graphics drivers
  • Reboot
  • Install the latest drivers
  • Reboot

Thanks,

Gabe. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, GabrielM said:

Hi both,

Sorry for the delayed reply. 

Try this: 

  • Download the latest graphics drivers from the manufacturer's website
  • Uninstall the current graphics drivers
  • Reboot
  • Install the latest drivers
  • Reboot

Thanks,

Gabe. 

I was only able to solve the problem by downgrading Win back to October 2018 build. Seems like a surprise (yet another one) from MS. Reinstalling drivers,  the app, reboots and witchcraft took no effect. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, melizarev said:

I was only able to solve the problem by downgrading Win back to October 2018 build. Seems like a surprise (yet another one) from MS. Reinstalling drivers,  the app, reboots and witchcraft took no effect. 

Do you have any software the same or similar to those listed here?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is quite possible I had Duet Display, but I do not remember now (I use it on my Mac and could probably have it installed on my PC laptop too. But I have no memeory of me doing it). And our system administrator knows only one way of curing Windows - by reinstalling it:))))

Anyway, everything worked just fine until update came in.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, melizarev said:

It is quite possible I had Duet Display, but I do not remember now (I use it on my Mac and could probably have it installed on my PC laptop too. But I have no memeory of me doing it). And our system administrator knows only one way of curing Windows - by reinstalling it:))))

Anyway, everything worked just fine until update came in.

 

If you are still using Duet Display, it would be worth updating it to see if that fixes the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.