Jump to content

Recommended Posts

Yeah, that's an awesome release!

I have a problem with StudioLink though...

So I have the three Affinity apps on Windows (no Beta version, I bought all of these), but when I go into Publisher then I click on the Designer Persona button in the top left corner, it displays that:

image.png.5aa630786f485bdf3d25b92574a9e496.png

I can't switch into the Designer Persona, just as if it wasn't on my PC...

Does anyone have the same problem? Any idea? Thanks :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you updated to the latest version of Designer (1.7.1.404)?

Have you run the Designer, opened a file, and exited at least once?

Try deleting the .appinfo files from C:\ProgramData\Affinity\Common\1.0\appinfo\Release


Win7 Ultimate x64   |   i5-3570K @ 3.4GHz   |   16 GB RAM   |   120 GB SSD   |   nVidia GTX 660 Ti   |   Huion 1060 Plus

How I make GIFs >>> ScreenToGIF (Windows only, Open Source, Portable, ~600kB)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Go to your Affinity account and download Designer & Photo. These will not then be Beta versions

In Windows, Delete the Beta versions of Designer & Photo leaving the full releases (eg Designer 1.7.1.404)

Then you can open Publisher: Studiolink will then switch to Designer or Photo (and back) from Publisher

Edited by LOFTYVIEWNOBLE
Correction

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi works fine for me. 

Step by Step. Close everything..

 

Open A.. Photo and A.. Designer and only then Open A.. Publisher. Everything should work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same with me on Windows 10


Windows 10 64bit OS Build 17134.345 Version 1803
Intel(R) Core(TM) i7-4770K CPU @ 3.50GHz
32.0 GB RAM
Pen Support

Share this post


Link to post
Share on other sites

You just need to run both after they are updated (Designer and Photo).  No need to open any files, either.

My guess is that, once each is run - after being updated to the latest version - it will be added to the list of registered Affinity applications you own, by StudioLink (which is then used by Publisher, so it knows which of the other two are available.)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same Problem:

  • Designer was installed and updated to 1.7. Program was used. Then install of Publisher 1.7. StudioLink does not see Designer.
  • Downloaded, installed and open/closed test version of Photo --> Studiolink sees Photo. Works fine.
  • "Repaired" Designer --> no effect
  • Placed Designer File --> no effect

(Running Win10, all apps from Affinity store)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same Problem on Mac. Designer + Photo coming from AppStore, Designer from Webside after preorder. No Studiolink.

 

OK - SOLVED

All Programs have to be in the Mac Program Folder, not at external Drive.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
48 minutes ago, ArcadaClub said:

Same Problem on Mac. Designer + Photo coming from AppStore, Designer from Webside after preorder. No Studiolink.

Fortunately, that is not the issue. You need to update Designer and Photo to the latest (1.7.1 or later) version, open both apps, and open Publisher. Close and reopen Publisher in case it was already open. This procedure will register the apps in Publisher for StudioLink. StudioLink should work now.

Edited by Paul Steunebrink

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please check this post. It solved the problem for me. Designer does not update its AppInfo. Do this manually and it works.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I followed aammppaa's advice ... 

"Try deleting the .appinfo files from C:\ProgramData\Affinity\Common\1.0\appinfo\Release"

and it worked like a charm...!!

aammppaa ... you the man !!  Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, Speike said:

Hi works fine for me. 

Step by Step. Close everything..

 

Open A.. Photo and A.. Designer and only then Open A.. Publisher. Everything should work.

Tried that and still won't link.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, RonReed said:

Macintosh platform; it doesn't work. It seems to think I don't have the other applications.

1562687794_ScreenShot2019-06-19at9_24_15PM.jpg.130ba8417b1cb73aa5eaa1196f18ade6.jpg

I get the same thing. I've had Photo and Designer from their start, yet it says it isn't installed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, Speike said:

Hi works fine for me. 

Step by Step. Close everything..

 

Open A.. Photo and A.. Designer and only then Open A.. Publisher. Everything should work.

This worked for me after downloading and installing v1.7 in APhoto & ADesigner, having checked that the beta version was removed from windows.

Bit of an error that this was not included in the install instructions - what happened to a warning that the others were not up to date????

Hope this sort of thing does not occur in future!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, BGSvM said:

Designer was installed and updated to 1.7.

Make sure you have Designer 1.7.1, not 1.7.0.


-- Walt

Windows 10 Home, version 1903 (18362.356), 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00Gz, GeForce GTX 970
Affinity Photo 1.7.3.481 and 1.8.0.486 Beta   / Affinity Designer 1.7.3.481 and 1.8.0.486 Beta  / Affinity Publisher 1.7.3.481 and 1.7.3.475 Beta

Share this post


Link to post
Share on other sites

I work on Windows and was confused as well, because Photo and Designer didn't prompt about available updates. Everything worked OK when I downloaded files from my account.

 


W10, i5 2.4GHz, 8GB RAM, nVidia GeForce 840A, Wacom Intuos Pro M, iPad Pro 2018. 
 W10, Xeon 3.20GHz, 32GB RAM, nVidia Quadro 600, Wacom Intuos Pro M
pilcrow.eu | vivaldi.com | qwant.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everyone on this thread having issues with Studio Link.

For Windows, see this thread https://forum.affinity.serif.com/index.php?/topic/89565-the-studio-link-in-publisher-is-not-recognizing-my-installed-designer-and-photo/

 

For Mac Users, please make sure the Affinity apps are all in the main section of Applications and not in a sub folder, otherwise the studio link won't work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have Publisher from the Affinity Store, Designer and Photo from MAS. Launching Photo or Designer from Publisher works, but Photo has not my Brushes and Adjustments. Why is this so? It makes no sense for me not having the same tools and setting in a Publisher session launching Photo .


Affinity Publisher, Photo, Designer + Capture One & DxO Photolab on 2019‘ iMac 27“ 3,1 Ghz i5, 32GB RAM, Radeon pro 575X, MacOS Mojave

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/20/2019 at 8:02 AM, steven.ventimiglia said:

1. Update Affinity Designer.

2. Update Affinity Photo.

3. Install Affinity Publisher (if you haven't already.)

4. Open/close Affinity Designer, post-update.

 5. Open/close Affinity Photo, post-update.

6. Run Affinity Publisher.

 

 

Many Thanks to Steven.

Simple, Fast, Works!

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, j3rry said:

I have Publisher from the Affinity Store, Designer and Photo from MAS. Launching Photo or Designer from Publisher works, but Photo has not my Brushes and Adjustments. Why is this so? It makes no sense for me not having the same tools and setting in a Publisher session launching Photo .

This has been answered over on this thread

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.