Jump to content
Jedidiah23

The Studio Link in Publisher is not recognizing my installed Photo (split)

Recommended Posts

@Jedidiah23

Welcome to the Serif Affinity forums :) 

This should work, so a few questions please

  • Has your Affinity Photo come from the Mac App Store?
  • Has it updated to the recently released version 1.7.1 yet
  • Is it installed in the Applications folder?

Patrick Connor
Serif Europe Ltd

Latest releases on each platform 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same issue.  Studio Live in Publisher links with Designer but not Photo.

I brought Publisher and Designer on the Apple Store, and Publisher on your website.

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks I tried it, unfortunately Publisher then caused my Mac to freeze and it took some time to be able to quit Publisher so that my Mac responded again

Share this post


Link to post
Share on other sites

Both Designer and Photo are 1.7.1, tried running both programs independently but still did not work. One thing I noticed was whist Designer and Photo appear in Launchpad they do not appear in applications. If this is problem not sure how to rectify.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think you will need to find them and put them back into applications and then run each one once, but I have not confirmed that if you would rather wait for another member of support who is in front of a Mac, then I would understand.


Patrick Connor
Serif Europe Ltd

Latest releases on each platform 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I bought Designer on the MAS because that was the only option available at the time, and I bought Photo when I think it was still only available on the MAS or I didn't know about the possibility of direct purchase (would have preferred it). Then I preordered Publisher through the web store because that was the only choice again (and I had no idea about Studio Link). But now Studio Link won't recognize Designer & Photo (1.7), and I don't find that acceptable. Please make Studio Link work regardless of where we bought the apps from, or refund my purchase, or convert my Designer & Photo licenses to the DRM-free versions since I would prefer that because I basically only use the MAS for Affinity anyway.

 

Nevermind, I didn't see the 1.7.1 update and now it works!

Edited by hawk
solved

Complete Affinity suite; Mac 10.9; kbd & mouse; casual user since 2014.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having the same issue.  I have Designer (but not Photo) installed on my PC desktop, and Publisher doesn't recognize it.  I've confirmed that Designer is the latest version, and I've started it up (several times) since installing Publisher.  I even did a reboot, because hey, sometimes that helps.  Nothin'.

On the other hand, I put Publisher on my laptop, upgraded my Designer & Photo installs there, started them up, and StudioLink works in Designer no problem.  So, 50% success!  Still, if anyone has any thoughts it'd be appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, mbaren said:

I have Designer (but not Photo) installed on my PC desktop

This thread seems to be mostly about issue with StudioLink on Mac.

For PC try deleting the .appinfo files from C:\ProgramData\Affinity\Common\1.0\appinfo\Release


Win10 Home x64   |   AMD Ryzen 7 2700X @ 3.7GHz   |   16 GB RAM   |   1TB SSD   |   nVidia GTX 1660   |   Huion 1060 Plus

How I make GIFs >>> ScreenToGIF (Windows only, Open Source, Portable, ~600kB)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same issue. No solution mentioned has worked for me. I have the current versions of both pieces of software. I purchased them directly from Affinity. I have a MacBook Pro with Designer and Publisher. Is this a bug?

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Bryce said:

vincentlepe

his answer is correct. close your Publisher and open both designer and Photo then close them and open Publsiher. It didn't work for me and after doing that it was fine.

One last thing is you have to own them both to get both buttons working.

Thank you.  I purchased both Photo & Designer through 3rd party apps, so I owned them. At first Publisher didn't recognize them, so I took your recommendation by closing everything. Then I opened Photo, followed by Designer. When I opened Publisher last, everything was linked.  Hoo-ray!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have just purchased and installed Publisher and tried to get Studio Link to work. It doesn't and I'm guessing because I have version 1.7.0 of Designer and Photo. I thought "Simple... I'll go to the download section of Affinity's website and download the latest versions!"... except I purchased them through Apple's App Store and, upon checking there, there is no way to update... the button to download the software simply says "OPEN" (because they're already installed - albeit older versions).

How to I update to version 1.7.1 (or whatever version is required to use Studio Link) without having to re-purchase the software from the Affinity store?

If that's the only way, I'm going to be pretty peeved! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, achilles177 said:

I have closed Publisher, launched both Designer and Photo, reopened Publisher and now everything works fine on Mac (all apps updated to 1.7.1 version).

I did that too but my Designer and Photo are version 1.7.0 (were before - still are) and I can see no way to update them - either from within the apps themselves or in the Mac App Store.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've had the same problem as well. It's solved now.

You can update Photo and designer to 1.7.1 in the Mac Appstore under 'Updates' or 'Purchased' tabs. Once that's done, launch both designer and photo. If Publisher is reopened after this, the studio link seems to work fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fixed! Mac App Store finally decided to show me that there were updates to Designer and Photo... I checked there several times and it didn't indicate an update was available until I checked again about 15 minutes ago.

I'm happy again.

(-:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.