Jump to content
pgraficzny

Performance problems when working with brushes

Recommended Posts

Performance problems when working with brushes - tools stop responding - you must restart the program. Applies to pixel layers, masks, and a quick mask in all tools. It seems that after saving the file in version 1.7 it happens less often.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey pgraficzny,

I'm not sure if you've checked the current beta out but there has been a number of performance improvements over the past week or so. We're hoping the release this very shortly. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello - I came on to report this as well: 1.7.1.404 crashes when I try to brush over a mask.

Some more details: I've got about 30 layers, each with a layer mask. Whenever I try to brush the mask, the program freezes and I need to restart it. It's happened three times.

I am running Windows 10 and I have fontbase open. I've never had any issues with Affinity software before this (I've used photo and designer since last November).

I can share the doc if you need it, but it seems you've already the solution on the way. My follow-up question: where's the newest beta? When I look for the beta mentioned above, I'm only seeing the 1.7.1.404 option. Maybe I am looking in the wrong place?

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Linzi, welcome to the Affinity Forums.

I don't feel comfortable just assuming whatever fixes that may be coming will fix your issue so would you mind  uploading a document to this private Dropbox folder? 

Mark posts beta announcements in this forum here, however you are currently on the most recent version. You can check the linked forum regularly or just open the app and it should notify you when an update is available :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi again,

 

Well, I feel silly now -- I wanted to replicate the problem one more time before uploading, but it seems it's fixed 'cause it's working now. Weird, but huzzah! Thank you for your time!

Share this post


Link to post
Share on other sites

There are still problems using brushes, especially when using the Wacom One tablet. At times, painting with a feather does not bring results and the mouse succeeds.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.