Jump to content
DM1

1.7.1.1 unable to drag /drop or copy paste images fixed after deleting and reinstalling Designer

Recommended Posts

Hi. Dave, can you post your file here too, on my tests it works fine.


Affinity Photo 1.7 and Designer 1.7 on MACOS Catalina Beta, Affinity Photo 1.7 and Designer 1.7 on iPad Pro 9.7" iPadOS 13 beta, Affinity Photo 1.7 on Windows 10

https://www.facebook.com/groups/affinityforipad/

https://www.facebook.com/groups/AffinityPhoto/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Paul Mudditt I'm finding this behaviour occurring with a new file. This recording is immediately following a reboot. Working in Photo but not Design. I cannot Place an image either. On return to the Home screen I just keep getting the spinning symbol!

I tried reopening new file but get fail to open message. Made a copy but that failed to open too. Untried to Save it out from hamburger menu and app crashed. It, (and I) am not very happy. I,'m contemplating a reinstall.

PS. I apologise for the embedding remarks. Please lift the curse. :(

 


IPad Pro 10.5 512GB iOS 12.3.1 Affinity Photo 1.7.2.146 Affinity Design 1.7.1.1 Publisher for iPad ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tried to replicate your steps@DM1

 

I am on IOS 12.4 beta though. Some old photos I found of the first iPad three months before UK launch after my mother visited my brother in Philadelphia.


Affinity Photo 1.7 and Designer 1.7 on MACOS Catalina Beta, Affinity Photo 1.7 and Designer 1.7 on iPad Pro 9.7" iPadOS 13 beta, Affinity Photo 1.7 on Windows 10

https://www.facebook.com/groups/affinityforipad/

https://www.facebook.com/groups/AffinityPhoto/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paul, Luckily I still have a copy of Designer beta 1.7.0.4. and in that I can still drag and drop images. Something must be corrupted in the 1.7.1.1 version I have installed as it definitely still won't do it. Did your latest beta install over the release copy? Mine did.


IPad Pro 10.5 512GB iOS 12.3.1 Affinity Photo 1.7.2.146 Affinity Design 1.7.1.1 Publisher for iPad ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deleted the app. Rebooted iPad. Reinstalled the app. Images are now transferring properly. No idea what caused this behaviour.


IPad Pro 10.5 512GB iOS 12.3.1 Affinity Photo 1.7.2.146 Affinity Design 1.7.1.1 Publisher for iPad ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
51 minutes ago, DM1 said:

Deleted the app. Rebooted iPad. Reinstalled the app. Images are now transferring properly. No idea what caused this behaviour.

As mentioned above having multiple iPads since first release I have seen some apparently catastrophic iPad failures, nearly all recoverable by one means or another. In the early years, static zaps often upset the flash memory in the iPad, so always best to be aware that your are handling electronics, robust as they are now. Often a  backup and restore is the best way to clean out bad flash memory cells if weirdness becomes a regular thing.


Affinity Photo 1.7 and Designer 1.7 on MACOS Catalina Beta, Affinity Photo 1.7 and Designer 1.7 on iPad Pro 9.7" iPadOS 13 beta, Affinity Photo 1.7 on Windows 10

https://www.facebook.com/groups/affinityforipad/

https://www.facebook.com/groups/AffinityPhoto/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi DM1,

Thanks for letting us know! Glad this is back working for you - I've just tried it myself using iPadOS 13 and wasn't able to reproduce it either. Worth keeping an eye out for though!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×