Jump to content

Recommended Posts

Using Affinity Designer 1.7.0.367, on Windows 10 x64 version 1809.

Save As option is broken for any document I try to open and save. I have attached GIF with the recording of the error.

Milan Petrovic

ad_save_as_problem.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi dev4press,

Have you tried opening and saving a file back to your desktop at all? Is there anything out of the ordinary about your D:\ drive or is it just a regular disk mounted inside your machine? Have you tried the 'Save As' option on the error message? Does that also fail the same? If possible could you attach a copy of a document that is affected please?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

It happens with all documents created with the previous version of Designer, there are no problems with documents created in 1.7 version, it happens no matter where I save it (and D is a normal partition on the SSD drive inside the laptop), and Save As in the dialogue does the same. Also, note that dialogue displays the original file name, not the new file name I attempt to save to.

Milan

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, dev4press said:

Hi,

It happens with all documents created with the previous version of Designer, there are no problems with documents created in 1.7 version, it happens no matter where I save it (and D is a normal partition on the SSD drive inside the laptop), and Save As in the dialogue does the same. Also, note that dialogue displays the original file name, not the new file name I attempt to save to.

Milan

That is extremely strange. I've just tried myself with a bunch of old pre 1.7 files and they're saving without an issue. Could you try running the application with Administrator privileges and see if that helps at all?

Are you using the Windows Store or Affinity Store version?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is the same when using Admin privileges. One more thing I forgot to mention, the program actually creates a new file with the name I specified in save as, but that file has 0 bytes size. And, I am using the Affinity Store version. Also, I did some more testing. The problem happens if I save on the same partition, if I try Save As to another partition or external drive it works fine. If I open fine on partition E, saving works on all, except for E, if I open from D, it works on all except D. I installed back old Designer, it works fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the information - I've passed it on to see if development have any ideas. Do you have any form of additional anti virus or ransomware protection installed on your machine or any other applications that might affect Windows that could be interfering? Also does the save fail if you give it 5 minutes or so after opening before attempting to save?

Thanks,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Only save as is a problem (not save, that works fine), only with files made with an older version of the Designer, and when the save as is on the same drive. I use Avira Antivirus, but I tried with Avira disabled, doesn't have any effect on Save As.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.