Jump to content
soapman

[By Design] Affinity Photo "add noise" bug

Recommended Posts

When adding noise to an image i get a preview of the noise as i adjust the slider. When i hit ok, the amount of noise or the amount of the effect is scaled back by about 50%. So if i want to add some noise to an image i have to go about 50-100% more than i want. After i hit ok, it scales it back.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you making sure to view the image at 100% zoom when applying the filter? If you're viewing at a different zoom level I don't think the preview will be an accurate representation of the final results.


-- Walt

Windows 10 Home, version 1909 (183623.476), 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00Gz, GeForce GTX 970
Affinity Photo 1.7.3.481 and 1.8.0.486 Beta   / Affinity Designer 1.7.3.481 and 1.8.0.486 Beta  / Affinity Publisher 1.7.3.481 and 1.8.0.502 Beta

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, soapman said:

i am staying at the same zoom % before and after. 

This is not the "same" zoom ratio, but "100%".

6 hours ago, walt.farrell said:

Are you making sure to view the image at 100% zoom when applying the filter? If you're viewing at a different zoom level I don't think the preview will be an accurate representation of the final results.

 


Affinity Store: Affinity Suite (ADe, APh, APu) 1.7.3.481.
Windows 10 Pro, Version 1909, Build 18363.476.
Dell Latitude E5570, i5-6440HQ 2.60 GHz, 8 GB, Intel HD Graphics 530, 1920 x 1080.
Dell OptiPlex 7060, i5-8500 3.00 GHz, 16 GB, Intel UHD Graphics 630, Dell P2417H 1920 x 1080.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So the preview is not accurate considering i have not changed my view ratio?

 

So, 21.7% > add noise> Apply>  Effect is not as previewed > Still at 21.7%

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @soapman,

You have already got an answer to your question. 

On 5/17/2019 at 12:52 AM, walt.farrell said:

Are you making sure to view the image at 100% zoom when applying the filter? If you're viewing at a different zoom level I don't think the preview will be an accurate representation of the final results.

To get a 1:1 representation of the noise, you need to view the image at 100%. The noise filter does not dynamically adjust to accommodate the zoom levels. 

I have closed this issue as By design. 

Thanks,

Gabe. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.