Jump to content
arial_bold

Need help: macro with duplicate and locked aspect ratio

Recommended Posts

Hello. I have to say I've tried to find the bugs and what I was doing wrong. No luck. I want a final 1920x1080 flatten image from two layers of the same image. Layer (2) is 1080 tall and [Align Right]. Layer (1) is a duplicate of (2). (2) is 1920 in width. (2) is [Align Center] and [Align Middle]. (2) is the back+blur and (1) is top+drop shadow. AP records every step. When I play it back the locked aspect ratio is not recorded (Transform > Lock Aspect Ratio toggle). Ratio distortion. I have my macro here, minus the blur and drop shadow steps. I just want to understand what I am doing wrong. It's a simple macro, but somehow I can't make it to run. Thank you.

macro-test.afmacro

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, arial_bold said:

When I play it back the locked aspect ratio is not recorded (Transform > Lock Aspect Ratio toggle)

Hi arial_bold and Welcome to the Forums,

The lock aspect ratio not getting recorded is a known issue and has been fixed in the 1.7 beta version of Affinity Photo which you can download from here and you should find the aspect ratio is kept when you run the Macro :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just to let you know it is better but there is a bug still. If I run a file with the same dimensions everything is fine. If I run the macro with an image with different dimensions then the results is not predictable.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×