Jump to content
Glenn Thomas

[By Design] Affinity Photo Refine Selection mask not working

Recommended Posts

Hello, this is my first post here. I have been using Affinity Photo for a couple of years now and this is the first problem I have had with it. 

The refine selection is not being carried over when I create a mask for my selection. I made a video of what happens -

https://youtu.be/0Tes1uBRZWE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Glenn, that is odd. Are the other refine image setting default?

If you are willing to upload the image here I'd be happy to try it and see if I get the same outcome.


IPad Pro 10.5/512GB iOS 12.4. Affinity Photo 1.7.2.153 Affinity Design 1.7.2.6 Publisher for iPad ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Thanks for the quick reply. I have set the app to the defaults from the file menu, although I’m still having the same problem. The image was exported from Lightroom CC where I store all my photos, and it’s a 2017 10.5” iPad Pro I’m using. 

I have included the image, so you’re welcome to try it, thanks!

 

Edited by Glenn Thomas
Removing image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi both,

This is not a bug. 

You have never applied the refine after you have used it. Once you use the refine selection tool, you have to apply it from the context toolbar at the bottom :) Otherwise, it will still use the original selection. 

https://affinity.serif.com/en-gb/tutorials/photo/ipad/video/287262224

Thanks,

Gabe. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×