Jump to content

Recommended Posts

Designer is not rendering the content of the file correctly on the second monitor

 

This is what designer looks like on the primary montor with 100% DPI setting.

image.thumb.png.a316a1b783a57577203a55990459b4b6.png

 

 

This is the same window that I have dragged over to the secondary monitor with 125% DPI setting.

image.thumb.png.3143e4f7134333afac15410653396e19.png

The drawn graphics has the wrong offset and scaling.

The selection is still correct. any mouse actions, drawing and moving, works correctly, I can move the window to the primary monitor and see the correct result.

It appears as the rendering is the problem.

 

Affinity Designer 1.6.5.135

Windows 10

image.png

image.png

Edited by Peter2
words, removed double images

Share this post


Link to post
Share on other sites

Windows 10.

It's only when moving the window from the 100% DPI monitor into the 125% monitor.

I tried from moving from a 100% to 150% monitor without any issues, also tried 100% to 200%, no problem there either.

I can start designer on the 125% DPI monitor, start a new document and start drawing, it works fine.
Then I move the window to the 100% monitor, still works fine.
But when I then move the window back to the 125% monitor the bug appears.

Attached video of the last example.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your help with this bug. We have now resolved the problem and will make the fix available in the next Windows release.

Also, as a side-note, your colour profile seems to be wrong - Your background should be white, not yellow. Have a look here for steps on how to fix it. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×