Jump to content
Fritz_H

[Fixed] Mask-Layer-Icons not updating

Recommended Posts

Hi,

Maybe I am doing it wrong, but it seems that in APhoto 1.7.0.293 the Preview-Icon of Mask-Layers is not being updated:

535981083_2019-04-1311_54_45-AffinityPhoto.png.9e9fc72a0defd974fdd0e2f3733d9192.png

kind regards
Fritz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Fritz,
your screenshot shows a selection, this is not a mask yet.
Click on the mask icon in the Layers-Panel and a mask will be created.

Maske.thumb.png.eb7a8b9ae50c92a6e660a977af38081f.png

 

Cheers


Affinity Photo 1.7.3.481 :   Affinity Photo-Beta 1.8.0.486   :    Affinity Designer 1.7.3.481:  Affinity Designer-Beta 1.8.0.486:

Affinity Publisher-Beta 1.8.0.502:   Affinity Publisher 1.7.3.481:    Windows 10 Pro  (Version  1909 Build 18363.476)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
56 minutes ago, Gnobelix said:

Hello Fritz,
your screenshot shows a selection, this is not a mask yet.
Click on the mask icon in the Layers-Panel and a mask will be created.

(image removed)

Cheers

 

Hi Gnobelix,

Thanks for your answer.
Please check the following screenshot:

1407716058_2019-04-1313_17_39-AffinityPhoto.png.ff9378e48db49c7ffd4f62897f3c5daf.png

- launched APhoto 1.6.5.
- created an empty pixel-Layer (red)
- added an adjustment-Layer (HSL) with complete de-saturation
- painted a spiral onto this HSL-Layer (since I have learned from James´ Videos, that in Affinity, every Adjustment-Layer automatically has it´s own Mask...)
- saved the File
- opened the file with the most recent Beta.

Please compare the Layer-Thumbnails.

What am I doing wrong?

kind regards
Fritz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Fritz,

Sorry, I misunderstood something, now I know what you mean.
When drawing with the brush on the adjustment layer, becomes the masks icon here too not updated.
Whether it's a bug, I do not know.
But with a left click and pressed ALT key the mask becomes visible.
Maybe this helps.

Cheers


Affinity Photo 1.7.3.481 :   Affinity Photo-Beta 1.8.0.486   :    Affinity Designer 1.7.3.481:  Affinity Designer-Beta 1.8.0.486:

Affinity Publisher-Beta 1.8.0.502:   Affinity Publisher 1.7.3.481:    Windows 10 Pro  (Version  1909 Build 18363.476)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your help with this bug. We have now resolved the problem and will make the fix available in the next Windows release.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.