Jump to content

Recommended Posts

Looks like you are working on the curves adjustment layer, select the bottom pixel layer and try the brush again


intel core i5,  16GB 128Gb ssd win10 Pro Huion new 1060plus.

philips 272p 2560x1440px on intel HD2500 onboard graphics

Razer Tartarus Chroma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad i could help

 


intel core i5,  16GB 128Gb ssd win10 Pro Huion new 1060plus.

philips 272p 2560x1440px on intel HD2500 onboard graphics

Razer Tartarus Chroma

Share this post


Link to post
Share on other sites

As far as i know, the last layer that is added is the active layer


intel core i5,  16GB 128Gb ssd win10 Pro Huion new 1060plus.

philips 272p 2560x1440px on intel HD2500 onboard graphics

Razer Tartarus Chroma

Share this post


Link to post
Share on other sites

As @dutchshader implied, you need to display thr Layer panel. Click on the Layer tab (next to the Adjustments tab). You only need a single screenshot at a time. Showing several stacked sideways in one image makes it more difficult to see each one.

John


Windows 10, Affinity Photo 1.7 and Designer 1.7, (mainly Photo), now ex-Adobe CC

CPU: AMD A6-3670. RAM: 16 GB DDR3 @ 666MHz, Graphics: 2047MB NVIDIA GeForce GT 630

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, John Rostron said:

As @dutchshader implied, you need to display thr Layer panel. Click on the Layer tab (next to the Adjustments tab). You only need a single screenshot at a time. Showing several stacked sideways in one image makes it more difficult to see each one.

John

The screenshot with the layerspanel was posted 30 min ago :D


intel core i5,  16GB 128Gb ssd win10 Pro Huion new 1060plus.

philips 272p 2560x1440px on intel HD2500 onboard graphics

Razer Tartarus Chroma

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was trying to show retail and beta, and in beta the curves were selected which I didn't select. Changed curves to pixels in Layers and now it works fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minutes ago, dutchshader said:

The screenshot with the layerspanel was posted 30 min ago :D

So @Magi did. I must have been looking at the earlier screenshot.

My comment about not sideways-stacking still applies though.

John


Windows 10, Affinity Photo 1.7 and Designer 1.7, (mainly Photo), now ex-Adobe CC

CPU: AMD A6-3670. RAM: 16 GB DDR3 @ 666MHz, Graphics: 2047MB NVIDIA GeForce GT 630

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Jaffa said:

Hi Ian, I hope that my suggestion is too basic, nevertheless, I recall that when I first started the selection brush happened to be in the "subtract" option.  Simply switching on the toolbar above to "add" solved the problem. This happened many times before I "cottoned on".

I'm ashamed to admit that it wasn't too basic - that's exactly what I'd done wrong (this time)!!  Many thanks!!


AP user, running Win10

Share this post


Link to post
Share on other sites

@John Rostron PrntScrn takes a shot of all monitors attached to the system(like @Magi said in a previous post)
That's why the wide screenshot 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Win10(1909)Home / Photo / Designer / Publisher & latest (beta) versions

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, haakoo said:

@v_kyr PrntScrn takes a shot of all monitors attached to the system(like @Magi said in a previous post)
that's why the wide screenshot 

And what has v-kyr got to do with this? :)


intel core i5,  16GB 128Gb ssd win10 Pro Huion new 1060plus.

philips 272p 2560x1440px on intel HD2500 onboard graphics

Razer Tartarus Chroma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Edited previous post.


@v_kyr Case of identity theft I think :36_flushed: 
This doesn't sound good for a friday afternoon and having to go to work in a bit


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Win10(1909)Home / Photo / Designer / Publisher & latest (beta) versions

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.