Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Hello:

I just purchased Affinity Photo today, hoping to replace Adobe and their subscription.  But I am having trouble with one thing - resizing.

I am a digital artist, and I save all my work at 300 dpi so it can be used to create fine art prints.  But no matter how I try and how many tutorials I watch, I cannot get Affinity Photo to save anything at more than 72 dpi.   Watched the tutorials on Vimeo, YT, looked through the Affinity FAQ, googled for any solution at all, and I can find nothing that will allow me to save a document at 300 dpi.  What am I missing, or is this not possible?  If it's not possible, then I'm afraid AP is not the software I need.  

Thanks for your help in advance!

barbaralbs

 

Edited by barbaralbs
word left out

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the 1.7.0.284 bèta this works as expected
In the 1.6.xxx in the Export Settngs dialog box, click on More and uncheck "Embed metadata".
 

 


Affinity Photo  1.7.3.481   - Beta 1.8.0.486

Windows 10 Home  1903 (build 18362.418) - 64 bit processor - AMD A4-5000 APU with Radeon HD Graphics  1.50GHz - RAM 8,00 GB
Calibrated Monitor (Datacolor Spyder5 Pro)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, HVDB Photography said:

In the 1.7.0.284 bèta this works as expected
In the 1.6.xxx in the Export Settngs dialog box, click on More and uncheck "Embed metadata".
 

 

Thank you so much!  I tried it out, and it worked.  I wonder why this is not in any of the tutorials, though.  As a new Affinity User, I would never have thought to do that or even look for it!  Hopefully the next update will take care of the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, barbaralbs said:

I wonder why this is not in any of the tutorials, though.

Possibly because it is a long standing bug that (finally!) got fixed in one of the recent 1.7 betas.


Affinity Photo 1.7.3, Affinity Designer 1.7.3, Affinity Publisher 1.7.3; macOS High Sierra 10.13.6 iMac (27-inch, Late 2012); 2.9GHz i5 CPU; NVIDIA GeForce GTX 660M; 8GB RAM
Affinity Photo 1.7.3.155 & Affinity Designer 1.7.3.1 for iPad; 6th Generation iPad 32 GB; Apple Pencil; iPadOS 13.1.2

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, R C-R said:

Possibly because it is a long standing bug that (finally!) got fixed in one of the recent 1.7 betas.

Well, I'm glad they finally have!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.