Jump to content

Recommended Posts

Hi,

I'm not doing much today, and yet AP has closed many times on me, seemingly at random, with no crash dialog or such.

One scenario that seems preety often is when closing one of the images, or opening many at once. (memory issue?)


"I'm a lumberjack and I'm OK, I sleep all night, and I work all day..."

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have been getting that too with multiple images which I usually  find is one or more of the images that won't load. If I resize them with another program first, they load. That points to Photo not reading the file correctly. Sometimes you can load the bad one by itself. Whatever is causing it also happens in batch processing

Also sometimes the program doesn't close but just sits there OR sits there and drags the system to a stop


Affinity Designer 1.7.1.404 & beta 1.8.0.486   Affinity Photo 1.7.1.404 beta  1.8.0.486 Affinity Publisher 1.7.0.422 beta  1.7.2.458

Windows 10 Pro 64-bit 1709

CPU Intel Core i7 4770 @ 3.40GHz Haswell 22nm Technology

RAM 32.0 GB Dual-Channel DDR3 @ 798 MHz (11-11-11-28)

Motherboard Gigabyte Technology Co. Ltd. B85M-D3H (SOCKET 0)

Graphics Intel HD Graphics 4600 (Gigabyte)

yoda.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also got countless AP closures connected with many actions, just out of nowhere; just posted a topic in this forum dealing with one occurrence where the issue was reproduceable.
I guess it's no memory problem as it happened with just one single picture (no matter if TIFF or JPG) open on a machine with 32 GB RAM.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have created a panorama of 6 images, exported the image and then just closed the image to make a new pano.
Every time I close the picture, AP ends itself.
 

Win7 HP 64 Bit, AMD Six-core 3.50 GHz, 16 GB Ram, NVIDIA GeForce GTX 750 Ti
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Win version - closes by itself after closing last picture, about 9 of ten times (so not always) on two different PCs

sometimes after next start there is a warning about unsaved picture (even it was saved before closing) found, also not always

no crash report or any error shown

Share this post


Link to post
Share on other sites

The same goes for me : even closes when processing (focus merging or hdr).

P.


Windows 10 Pro 64-bit - Intel Core i7 5820K 3.30 GHz - NVIDIA GTX 1070 - Samsung SSD 850 Pro 1TB - RAM 64 Go

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get this behaviour too. It happens having edited a picture when I click the top right 'x' to close.  AP asks to save to when I click 'yes' and then AP itself closes.  If I save the edit first (File>Save) and then close the picture by clicking 'x' it does not happen. It's very annoying as I constantly need to reopen AP.

Nigel

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Subclavius said:

I get this behaviour too. It happens having edited a picture when I click the top right 'x' to close

The top right x is the Close Window button. If you're clicking that one in the application window then Photo is doing just what you asked.

To close the document you'd click the x on the document's tab, it the document's window if you've floated it.


-- Walt

Windows 10 Home, version 1903 (18362.356), 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00Gz, GeForce GTX 970
Affinity Photo 1.7.3.481 and 1.8.0.486 Beta   / Affinity Designer 1.7.3.481 and 1.8.0.486 Beta  / Affinity Publisher 1.7.3.481 and 1.7.3.475 Beta

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, walt.farrell said:

The top right x is the Close Window button. If you're clicking that one in the application window then Photo is doing just what you asked.

To close the document you'd click the x on the document's tab, it the document's window if you've floated it.

@Subclavius is referring to the X on the document's view (in both statements). I've just tried this, and it is indeed a bug. It's probably that the application is crashing after the save (we're already aware of some issues around saving at the minute, and this should be fixed in the next beta).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.