Jump to content
Sign in to follow this  
MPAffinity17

Curved black line appearing in all images

Recommended Posts

Hopefully someone can help - not sure if it's me or Affinity photo, but every time I load an image into the software I get a black arch at the top of it. I've loaded the same image (and others) into different software and all is good. In fact the images look much sharper in different software too. Does anyone know what is going wrong? I've had Affinity Photo since 2017, but don't often use it. I've attached a screen shot of sample image.

I use a MacBook Air running Mojave, bought Affinity in November 2017 and can't see any updates in the App Store.  My camera is a Fujifilm XT3 with the 18-55 kit lens.

Screenshot 2019-03-13 at 17.27.31.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks like its doing some lens correction and fisheye'ing the image. Go to the Assistant Options and if you have Serif Labs as the RAW engine you can set Lens correction to Take No Action.

P.s Welcome to the Affinity forum :D


iMac 27" Late 2015 Fully Loaded, iMac 27" Mid 2011 both running High Sierra 10.13.6 - Affinity Designer/Photo & Publisher - Illustrator CC, Inkscape, Blender, Sketchup, Pepakura Designer, MTC, Pixelmator & Pixelmator Pro + more... XP-Pen Artist-22E, - iPad Pro 12.9 B|  

Affinity Help - Affinity Desktop Tutorials - Feedback - FAQ - most asked questions

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.