Jump to content
Sign in to follow this  
HVDB Photography

[ 1.7.0.258 ] "View Grid" doesn't show up !!

Recommended Posts

I just tried it here in Develop Persona and the grid didn't show up. In the Grid and Axis Manager the Grid Lines were down to zero. After pulling them up, the grid was showing.

But then I switched from Automatic to Basic and the Exposure dropped down at least 1 f-stop and only reloading the image brought it back to default again.

grid01.PNG

grid02.PNG

grid03.PNG

grid04.PNG


Affinity Photo 1.8.5.703  |   Affinity Designer 1.8.5.703 | Affinity Publisher 1.8.5.703

Windows 10 Home 64bit 20H2 | Intel Core i7 8750H @ 2.2 GHz | Nvidia GeForce GTX 1060 | Intel UHD Graphics 630 | 16 GB Dual Channel DDR4

http://https://www.flickr.com/photos/owlp

Share this post


Link to post
Share on other sites

It didn't mention explicit the Photo Persona either and I thought the developers might be interested about this issue in Develop Persona and the Grid Lines of the topic starter are down at zero too .

The Grid works here in both Personas.


Affinity Photo 1.8.5.703  |   Affinity Designer 1.8.5.703 | Affinity Publisher 1.8.5.703

Windows 10 Home 64bit 20H2 | Intel Core i7 8750H @ 2.2 GHz | Nvidia GeForce GTX 1060 | Intel UHD Graphics 630 | 16 GB Dual Channel DDR4

http://https://www.flickr.com/photos/owlp

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, haakoo said:

No problemo here.

Maybe do a complete reset when a new update is available.
At least I do,just to make sure.
 

Reset did it ...  OK in both Photo and Develop


Affinity Photo  1.8.0.585   -  Beta 1.8.0.555

Windows 10 Home  1909 (build 18363.657) - 64 bit processor - AMD A4-5000 APU with Radeon HD Graphics  1.50GHz - RAM 8,00 GB
Calibrated Monitor (Datacolor Spyder5 Pro)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, this bug is present also on Affinity Designer 1.7.0.258, have a look file attached. Strange that after a hard reset and open the same file again, Grid shows up but after a time (didnt discover yet the steps to reproduce this bug) despite in the menu "Show Grid" is enable, this feature wont show. 

 

Screenshot 2019-03-23 07.47.38.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Juro said:

"Show grid" does not work either in Develop or Photo Persona

Indeed, it does it again !!!


Affinity Photo  1.8.0.585   -  Beta 1.8.0.555

Windows 10 Home  1909 (build 18363.657) - 64 bit processor - AMD A4-5000 APU with Radeon HD Graphics  1.50GHz - RAM 8,00 GB
Calibrated Monitor (Datacolor Spyder5 Pro)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The grid shows up here (after pulling the sliders up again in Grid Manager).


Affinity Photo 1.8.5.703  |   Affinity Designer 1.8.5.703 | Affinity Publisher 1.8.5.703

Windows 10 Home 64bit 20H2 | Intel Core i7 8750H @ 2.2 GHz | Nvidia GeForce GTX 1060 | Intel UHD Graphics 630 | 16 GB Dual Channel DDR4

http://https://www.flickr.com/photos/owlp

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, owlp said:

The grid shows up here (after pulling the sliders up again in Grid Manager).

Yes, thanks @owlp


Affinity Photo  1.8.0.585   -  Beta 1.8.0.555

Windows 10 Home  1909 (build 18363.657) - 64 bit processor - AMD A4-5000 APU with Radeon HD Graphics  1.50GHz - RAM 8,00 GB
Calibrated Monitor (Datacolor Spyder5 Pro)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Although, each time after restarting APhoto, one need to pull up the sliders in Grid Manager !! The same for color choice !!

These settings once set should be kept.


Affinity Photo  1.8.0.585   -  Beta 1.8.0.555

Windows 10 Home  1909 (build 18363.657) - 64 bit processor - AMD A4-5000 APU with Radeon HD Graphics  1.50GHz - RAM 8,00 GB
Calibrated Monitor (Datacolor Spyder5 Pro)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.