Jump to content
SlavaUX

SVG get rasterized while exporting from Export persona in Custromer Beta v1.7.0.258

Recommended Posts

@legin No that is not the case. SVG for Web preset reproducibly triggers flattening.

With more testing I found that custom preset with Rasterize explicitly set to "Nothing" workarounds the issue, successfully exporting SVG as vector.

Causes rasterizing:

Export SVG for Web Preset (flattens).png

 

Doesn't cause rasterizing:

Export SVG custom (OK).png

Export issue.afdesign

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, SlavaUX said:

With more testing I found that custom preset with Rasterize explicitly set to "Nothing" workarounds the issue, successfully exporting SVG as vector

But, did it give you an SVG with everything you had in your .afdesign file? Or did it throw away the effects that would have required rasterization?


-- Walt

Windows 10 Home, version 1809, 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00Gz, GeForce GTX 970
Affinity Photo 1.6.5.123 and 1.7.0.293 Beta       / Affinity Designer 1.6..5.123 and 1.7.0.293 Beta    / Affinity Publisher 1.7.0.293 Beta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Isn't this the same problem that we have in Mac version?

Try to copy the file to a new document and make sure you don't have artboards and then export the file. Or click more and make sure you have rasterize nothing. That should do the trick for now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, walt.farrell said:

But, did it give you an SVG with everything you had in your .afdesign file? Or did it throw away the effects that would have required rasterization? 

The .afdesign file (attached to my previous message) did not contain anything except a single vector curve with a solid color fill. So for this specific file Designer gives me the correct output with Rasterize:Nothing, but it will of course fail to do so when output partially contains bitmaps or effects that should be rasterized.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check to see if you have set the Opacity of any layer - or the Artboard itself - to anything other than 100%.
I found out a while ago that an Opacity of less than 100% can - under certain circumstances, at least - make Designer export as a raster.
My original thread can be found here: https://forum.affinity.serif.com/index.php?/topic/63393-is-it-expected-designer-behaviour-to-get-a-raster-output-when-exporting-to-an-svg-with-an-opacity-of-less-than-100/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Hello. Tell me please. When will the program update?

I have the same problem. Only with all formats (PDF, EPS, SVG, etc.).

The program has problems with export. Not in the formats of the problem, but specifically in the export.

------------

Привет. Скажи мне, пожалуйста. Когда будет обновление программы?

У меня та же проблема. Только со всеми форматами (PDF, EPS, SVG и т. Д.). У программы проблемы с экспортом. Не в форматах проблемы, а конкретно в экспорте.

Edited by AlexCrusade
2 languages

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe related issue

 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Win10(1809)Home / Photo / Designer / Publisher & latest (beta) versions

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi SlavaUX,

As mentioned in the linked post above from Voidsea it is being caused by the Artboard - removing this will allow the objects to be exported correctly. This is currently being looked into by development! 

Thanks for letting us know!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×