Jump to content
TEcHNOpls

Blocky artifacts from some adjustment layers

Recommended Posts

Hi,

I get some strange blocky artifacts with some layers turned on:

Here's the image w/o layers:

image.thumb.png.e181940ee9270efcdcc7ed98ce4dfeca.png

 

Same section w/layers turned on:

image.png.f105a8c6b13e3972f0320abfd4f9b090.png

 

I think it's this high pass layer, since disabling it make these artifacts disappear:

image.png.646d0a4397428193b14702fc99fd6e4e.png


"I'm a lumberjack and I'm OK, I sleep all night, and I work all day..."

Amature camera user, Adobe avoider. Still missing: HLS improvements, Raw development with sidecars, Gradient list in gradient layer/tool. Do want: Liquefy as Layer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey TEcHNOpls,

I believe this happens when you have a High Pass Live Filter Layer in the document and you then select the Paint Brush Tool and drag it around the canvas (without painting anything). The rendering tiles seem to go a different tone and remain on the screen. They shouldn't export like that—can you confirm?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, i will confirm that once home, but I seem to see this on export too. it's the same image as in the other bug repot, and there I was working on exported images.


"I'm a lumberjack and I'm OK, I sleep all night, and I work all day..."

Amature camera user, Adobe avoider. Still missing: HLS improvements, Raw development with sidecars, Gradient list in gradient layer/tool. Do want: Liquefy as Layer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Confirmed, it happens on exported files too. File uploaded to the link in other topic.

image.png.86a8e1b1930102020c7e89f2f5bbeff4.png


"I'm a lumberjack and I'm OK, I sleep all night, and I work all day..."

Amature camera user, Adobe avoider. Still missing: HLS improvements, Raw development with sidecars, Gradient list in gradient layer/tool. Do want: Liquefy as Layer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It definitely looks similar to the High Pass issue I logged a while back where the Paint Brush Tool would display rendering tiles. However, the Paint Brush Tool doesn't affect your document so it could be another issue entirely. Leave it with me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@chris B: I'm having similar issue with another image when using live High Pass layer. (seen on the latter snippet).

image.png.f62a45ea3534e1407160c85d83293655.png

image.png.2ece7fbdc1a9fb93651182c4d11b1057.png

 


"I'm a lumberjack and I'm OK, I sleep all night, and I work all day..."

Amature camera user, Adobe avoider. Still missing: HLS improvements, Raw development with sidecars, Gradient list in gradient layer/tool. Do want: Liquefy as Layer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still not fixed in latest beta.


"I'm a lumberjack and I'm OK, I sleep all night, and I work all day..."

Amature camera user, Adobe avoider. Still missing: HLS improvements, Raw development with sidecars, Gradient list in gradient layer/tool. Do want: Liquefy as Layer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×