Jump to content
rolfbe

1.7.0.251 hangs while handling 2 focusstacks

Recommended Posts

After developping 2 focus stacks and playing around with some filters, photo.exe hangs after changing the focus to the 1st picture. No reaction on any operation.

The Windows(10/64) perfomancemonitor memory/working set  value is changing a bit (~3GB) for photo.exe, but CPU/GPU does nothing.  There is enough memory left on my system (32GB).

I created a dump file, but it|s too large for uploading, if you are interessted in this file, please provide an alternative upload method.

tia

Rolf

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Rolf,

Are you able to reproduce this? I've done a few separate stacks using different images and everything went pretty well.

It might be worth getting the dump file from you so feel free to upload it to this private Dropbox folder :) 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, Chris B said:

Hey Rolf,

Are you able to reproduce this? I've done a few separate stacks using different images and everything went pretty well.

It might be worth getting the dump file from you so feel free to upload it to this private Dropbox folder :) 

 

Hi Chris,

I'd tried to reproduce:

1st stack:

20 DNGs, 42MB each calculating takes a while ....

do some clicks in the sources tab, selecting some without changing anything...

do some inpaiting on background layer

add HighPass Layer 11px / Overlay

toggle HighPass (in-)visible in layers sometimes

let highpass dialog open

2nd stack:

30 jpegs 15MB each, calculating...

switch back to the 1st stack

photo.exe hangs, no further user input possible...

seems to be reproducible

the upload to your dropbox will take a while 28% ... failed.

Just started the upload again...

 

cu Rolf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Rolf,

Thanks for uploading the dump file. I can get this submitted to the developers.

I tried again with those steps and although I experienced some performance issues (app froze for a good 20 seconds a few times but came back) I couldn't crash it. 

I wonder if keeping the dialogs open is the cause of the issue? The reason I say this is because I've recently reported an issue where keeping the Refine dialog open whilst switching documents can lock or crash the app. It might also be affecting other dialogs :35_thinking:

I'll try again and keep the document open throughout the day.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Chris B said:

Hi Rolf,

Thanks for uploading the dump file. I can get this submitted to the developers.

I tried again with those steps and although I experienced some performance issues (app froze for a good 20 seconds a few times but came back) I couldn't crash it. 

I wonder if keeping the dialogs open is the cause of the issue? The reason I say this is because I've recently reported an issue where keeping the Refine dialog open whilst switching documents can lock or crash the app. It might also be affecting other dialogs :35_thinking:

I'll try again and keep the document open throughout the day.

Maybe the size of the images matters, in my issue photo.exe is frozen for hours (untill I kill the process).

I'll have another try tonight, with the highpass dialog closed.

Rolf

Share this post


Link to post
Share on other sites

new test:

1st stack:

20 DNGs, 42MB each calculating takes a while ....

do some clicks in the sources tab, selecting some without changing anything...

do some inpaiting on background layer

add HighPass Layer 11px / Overlay

toggle HighPass (in-)visible in layers sometimes

let highpass dialog open

2nd stack:

30 jpegs 15MB each, calculating...

switch back to the 1st stack

photo.exe hangs, no further user input possible...

switch several times between the 1st and 2nd image, everything ok

switch to 1st image and open Highpass dialog.

switch to 2nd image

switch back to the 1st stack (with Highpass dialog opened)

photo.exe hangs, no further user input possible...

Seems to be an issue with the opened dialog.

 

hth Rolf

Share this post


Link to post
Share on other sites

It was possible to save the files after I killed photo.exe.

With these files it's quite easy to reproduce the issue:

start photo (251)

load 1.aphoto, 2 aphoto

switch to 1.aphoto

open Highpass dialog of the existing layer

switch to 2.aphoto

switch to 1.aphoto

photo.exe does not recognize any user input

I'm gonna install .258 and have another try...

 

My 2 files were uploaded (zipped) to your dropbox mentioned above.

hth Rolf

Share this post


Link to post
Share on other sites

same with .258

and if I add another *gaussian blur" live filter photo hangs as well if I switch to 2nd image.

Juast anoterh hint: If I do the same test with an Adjustment layer, the dialog is closed when I swirch back to the image. And there is no issue ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.