Jump to content
Rick G

Gradient tool broken in 251

Recommended Posts

The gradient tool still has trouble with the tool bar color box. If you click in it, it shits down


Affinity Designer 1.7.1.404 & beta 1.7.2.476  Affinity Photo 1.7.1.404 beta  1.7.2.476 Affinity Publisher 1.7.0.422 beta  1.7.2.458

Windows 10 Pro 64-bit 1709

CPU Intel Core i7 4770 @ 3.40GHz Haswell 22nm Technology

RAM 32.0 GB Dual-Channel DDR3 @ 798 MHz (11-11-11-28)

Motherboard Gigabyte Technology Co. Ltd. B85M-D3H (SOCKET 0)

Graphics Intel HD Graphics 4600 (Gigabyte)

yoda.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well mine doesn't do exactly that, but it closes down, also can not move the adjustment bar, as you posted earlier. It just slams back to the middle.


Affinity Photo 1.7.2.471 ; Affinity Photo Beta 1.7.2.464; Win10 Home Version:1903, Build: 18362.207: Intel Core i7-4770, 3.90GHz, 32GB Ram, Nvidia GTX 645, 3-Internal HDD (1 Crucial MX5000 1TB, 1-Crucial MX5000 500GB, 1-WD 1 TB), 4 External HDD

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I didn't have an issue with the adjustment bar.  Moved it in both directions and it behaved itself.

Edited by Iam1of2
Sorry, I was working the wrong bar (as usual). Confirmed, bar seems to have palsy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello everybody,
I can confirm that there are still problems with that Gradient Tool,
when you add a gradient to a layer and try to adjust it via the toolbar, that does not work.
The problem was in the Beta 241 as well.

 

Cheers


Affinity Photo 1.7.2.471 :   Affinity Photo-Beta  1.7.3.476 :    Affinity Designer 1.7.2.471:  Affinity Designer-Beta 1.7.3.476:

Affinity Publisher-Beta 1.7.3.475:   Affinity Publisher 1.7.2.471:    Windows 10 Pro  (Version  1903 Build 18362.295)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

For me it seems to work fine as expected when applied on a FILL layer.
On a normal pixel layer the opacity slider doesn't work properly, needs to be typed in manually.


Affinity Photo  1.7.2.471 

Windows 10 Home  1903 (build 18362.175) - 64 bit processor - AMD A4-5000 APU with Radeon HD Graphics  1.50GHz - RAM 8,00 GB
Calibrated Monitor (Datacolor Spyder5 Pro)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Gnobelix said:

Hello everybody,
I can confirm that there are still problems with that Gradient Tool,
when you add a gradient to a layer and try to adjust it via the toolbar, that does not work.
The problem was in the Beta 241 as well.

The slider also did not work in 241 but it is fixed ... her at least

Thanks to all of you for the confirmations


Affinity Designer 1.7.1.404 & beta 1.7.2.476  Affinity Photo 1.7.1.404 beta  1.7.2.476 Affinity Publisher 1.7.0.422 beta  1.7.2.458

Windows 10 Pro 64-bit 1709

CPU Intel Core i7 4770 @ 3.40GHz Haswell 22nm Technology

RAM 32.0 GB Dual-Channel DDR3 @ 798 MHz (11-11-11-28)

Motherboard Gigabyte Technology Co. Ltd. B85M-D3H (SOCKET 0)

Graphics Intel HD Graphics 4600 (Gigabyte)

yoda.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/2/2019 at 1:48 AM, Rick G said:

The gradient tool still has trouble with the tool bar color box. If you click in it, it sh*ts down

Hi Rick,

You might want to edit your original post (if that isn't what you meant :4_joy: :7_sweat_smile: )

I think it's still a bit broken! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×