Jump to content
MacGB

Can't save changes using Extension "Develop in"

Recommended Posts

In  Apple Photo's Opening up Affinity Develop with the extension "develop" fires-up a Develop module in 1.7. with the RAW-photo from within Apple Photo's. However saving back (with or without adjustments) reports an error saying "Edits with Affinity Develop not possible, an unexpected error has occurred" (see screenshot though that is in Dutch, hence my translation ;) )

The file in question is a RAW file from my Panasonic G80 extension .RW2.

 When I use the extension "edit in Affinity" it works ok.

1700652746_Schermafbeelding2019-02-18om16_34_40.thumb.png.c9cd1121510f3f93444e88f4d7c8e925.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey MacGB,

There's a few issues surrounding this. I believe it has something to do with sandboxing. I've bumped the bug report with your post. Thank you. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Chris B,

Thanks for the info

Some extra info. When I use a jpeg-file, it works fine.Because off that I was thinking it might have something to do with "not-flattening" the image before writing back ?

The needed flattening is perfectly handled now with the Affinity extension "Edith in Affinity Photo" in the beta, This is really a joy to work with. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Chris,

Still very exited about version 7, however the latest update 1.7.0.116 still doesn't fixe using the "develop" extension with Apple Photo's. it opens fine and I can make adjustments, but it still reports the failure mentioned in my opening post when I try to write back to Apple Photo's. Other extensions seem to work fine.

Hope you are able to fix this (but please not at the cost of the extension "edit in Affinity Photo" because that is a big enhancement !)

 

Best Regards

Ben

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Ben,

I have a feeling we won't see this fixed until 1.7 is released, again due to the sandboxing. It should certainly work like 1.6 does...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Chris.

I just wait and see then and won't bother you again with this issue.

Cann't wait for the new release :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.