Jump to content
ktc

Masked image looks different after export as PSD format

Recommended Posts

hi

If any solution for my problem... cutout an image in AP but find that the layer mask appears differently in PS. The mask looks correct in PS Channel but no idea why some background still intact. 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi

Yes I've checked the option for New layer with mask,  curiously, this problem doesn't occur when I first tried AP in quite early day, no idea if this problem comes for PS or AP.

Tried another image, same result... of course the cutout image works well within AP.

Screenshot 2019-02-25 at 6.58.31 PM.jpg

Screenshot 2019-02-25 at 6.59.49 PM.jpg

Screenshot 2019-02-25 at 7.00.53 PM.jpg

Screenshot 2019-02-25 at 7.05.42 PM.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, thank you. I'm logging this to be looked at. Meanwhile, instead of picking New layer with mask, select Mask instead from the Output dropdown, then duplicate the original pixel layer (image) manually and nest the mask to the duplicate (dragging the mask layer over the thumbnail of the duplicated pixel layer). this should open correctly in Photoshop. Let me know how it goes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi

unfortunately, the method doesn't work, the strange background still appear after open in PS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×