Jump to content
Max N

(1.7.0.231) Spontaneous closing of the program.

Recommended Posts

In the last betta version I described the problems of arbitrary closing the program when working with a mix brush.

 

In (1.7.0.231), the program closes when transforming and dragging layers (there were masks and groups, not sure if this is somehow connected). The program closes without sending an error report.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have experienced this although I cannot pin it down to  a specific cause


Affinity Designer 1.6.5 & beta 1.7.0.243 Affinity Photo 1.6.5, beta  1.7.0.243 Affinity Publisher 1.7.0.238

Windows 10 Pro 64-bit 1709

CPU Intel Core i7 4770 @ 3.40GHz Haswell 22nm Technology

RAM 32.0 GB Dual-Channel DDR3 @ 798 MHz (11-11-11-28)

Motherboard Gigabyte Technology Co. Ltd. B85M-D3H (SOCKET 0)

Graphics Intel HD Graphics 4600 (Gigabyte)

 

 

Yoda.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, Rick G said:

I have experienced this although I cannot pin it down to  a specific cause 

I definitely can not say what exactly was the cause. But program crashes occurred while working with layers.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

We have a log of this for Windows and macOS. There is no need to raise a new thread if something hasn't been fixed in a beta update. Simply bumping the original post is enough to bring it to our attention again. We can then do our best to notify the developers that this is still an issue.

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Chris B said:

We have a log of this for Windows and macOS. There is no need to raise a new thread if something hasn't been fixed in a beta update. Simply bumping the original post is enough to bring it to our attention again. We can then do our best to notify the developers that this is still an issue.

Thanks! 

Thank. Always happy to help with any information.
Created a new topic because I haven’t met this error yet. For the errors that I described on the forum and which are not in the log, I do not write. I am writing only about new ones. I can duplicate the topics that are on the forum, but the reason is very poor knowledge of the language.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Max N,

This is my fault. I missed the bit below your link:

Quote

In (1.7.0.231), the program closes when transforming and dragging layers (there were masks and groups, not sure if this is somehow connected). The program closes without sending an error report.

I thought you were reporting the Paint Mixer crash again—I'm very sorry. 

As Rick said, I have had this happen to me and I've seen other reports but haven't found a recipe yet >:( Are you getting any crash reports? 

We've got a new feature for the beta (Preferences > Misc > Include registered name xxxxx for diagnostic purposes) which allows us to find crash reports using your email (which I can find from the Admin panel) so I can ask dev to take a peek and see if we can find what is going on. This can still be a minefield if you're having other crashes, so when it happens again, please let us know roughly what time and day so we can narrow down our search :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

44 minutes ago, Chris B said:

Hi Max N,

This is my fault. I missed the bit below your link:

I thought you were reporting the Paint Mixer crash again—I'm very sorry. 

As Rick said, I have had this happen to me and I've seen other reports but haven't found a recipe yet >:( Are you getting any crash reports? 

We've got a new feature for the beta (Preferences > Misc > Include registered name xxxxx for diagnostic purposes) which allows us to find crash reports using your email (which I can find from the Admin panel) so I can ask dev to take a peek and see if we can find what is going on. This can still be a minefield if you're having other crashes, so when it happens again, please let us know roughly what time and day so we can narrow down our search :) 

The program is closed but the message about sending the report does not appear. The program just instantly disappears from the screen, as in the video to the last error.
As for the new function, I'll try to turn it on. I did not find a recipe for how to get a crash.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×