Jump to content

Recommended Posts

In this case I made a 3-column text frame and inserted some text creating an overflow. This overflow I linked to another 3-column text frame on a following page. The text in this new frame completely changed its formatting from 10/13pt to 1,7/2,2pt. See attached image.

Although I applied a text style for the complete text the text style in the second frame is marked with a +.

linked-text-frame.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you sure that you didn't use the "scale frame and contents" control handle (the one disconnected from the frame) when you merely wanted to resize the frame?

image.png.a6cc540117ba7b23af8d046800211f8b.png

If you use the handle I marked, it will have the effect you described. You need to make sure you use the the lower-right one that is connected to the frame, not the one I marked.


-- Walt

Windows 10 Home, version 1809, 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00Gz, GeForce GTX 970
Affinity Photo 1.6.5.123 and 1.7.0.331 Beta       / Affinity Designer 1.6..5.123 and 1.7.0.331 Beta    / Affinity Publisher 1.7.0.330 Beta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Joachim_L,
Would it be possible for you to do a screen recording demonstrating this issue please? We've had a few reports of this happening to people, but we've been unable to reproduce it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I doubt this is helpful, because the procedure is plain simple and it was the first case this happened. ;) What kind of videos are allowed here?

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, Joachim_L said:

I doubt this is helpful, because the procedure is plain simple and it was the first case this happened. ;) What kind of videos are allowed here?

If you can reproduce it then PLEASE DO send a video if possible - it just helps us out in reporting issues and making sure we fully understand the process you are using. Most standard formats are allowed, and if not you can always zip it up :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
37 minutes ago, Joachim_L said:

Awful quality, but I am not free to install anything on the company PC.

Thank you! Annoyingly I'm unable to reproduce it on a new document with some Lorem Ipsum text, looking at your video I presume it could be related to styles you've got applied to text. Would you be able to attach the document shown in the video prior to linking the two frames?

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

No problem. Hmm, if I recall it correctly then I copied the text passage from Indesign and edited the styles in Publisher. Maybe I should NOT copy'n'paste so much from Indesign, better is waiting for a decent import function for Indesign.

linking-frames.afpub

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Joachim_L said:

No problem. Hmm, if I recall it correctly then I copied the text passage from Indesign and edited the styles in Publisher. Maybe I should NOT copy'n'paste so much from Indesign, better is waiting for a decent import function for Indesign.

linking-frames.afpub

Wonderful! I've reproduced it now with your file! I'll get that passed on to development :) Thanks again for your help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Will this be fixed in the next version? Just asking, having the same problem again in another document. Or is there a valid workaround?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×