Jump to content
JessicaJ86

[Cannot Reproduce] Brush options have disabled ?

Recommended Posts

Needing help with possible bug or may be operator fault. The brushes drop down box is no longer displaying any brush options at all. I created a watermark brush, which was working fine but today the function crashed my whole programme and continues to crash it if I open it. Is this operator error? I have touched something to disable it .. 

2019-01-31.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @JessicaJ86,

Welcome to the forums. 

Have you tried to click on the dropdown arrow?

image.png

If it still crashes, try this:

Close Photo. Navigate to %AppData%\Affinity\Photo\ and rename 1.0 to 1.0.backup. Reopen photo. 

Thanks,

Gabe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think ive got it.. Thanks.. brushes are now back . Followed link in my windows explorer - nothing come up - so restarted the computer.. Affinity wouldn't close as there was a opened file preventing this. Forced the shut down , reopened and the unsaved file come up so I was able to close and the brushes were restored.. So Im unsure if that file had somehow disabled the brushes .. anyway.. back to working!!! 

 

SIDE NOTE! LOVE THE PROGRAME!!!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×