Jump to content
rnbutler87

Slices are not pixel perfect

Recommended Posts

Hi, I have an artboard which when selected to create a slice out of, the slice often and unpredictably adds a pixel either to one of the edges, in this case, it adds an extra pixel to the height. Please see the screenshots below

:138756500_ScreenShot2019-01-14at10_31_47.thumb.png.3211a9ab28db793c7e9102fe2a21d933.png1409127105_ScreenShot2019-01-14at10_31_36.thumb.png.6a9a38f7776fb93dbe3e90ef4da418cb.png

---

In the transform panel, you can see that the artboard is positioned with whole pixels and has dimensions made up whole pixels. I've even done the 1pixel nudge left and right fix which I heard might fix the problem to ensure 100% whole pixel alignment.

However, you can see the export persona selective slicing has added an extra pixel to the top of the slice. It doesn't always do this but it does it often enough for me to have to check every single side on every single slice to make sure the slices are cropped correctly. 

It's not a big deal for most exports but it is a problem for such things as repeating bg patterns used on website and also for creating texture brushes. For example, if overlooked, you get a pixel thin white streak in the stroke and then you have to go right back to fixing it, importing the brush, adjusting all the settings and reapplying the stroke to all your brush strokes - it's been a bit of a nightmare!

If you would like the file I'm working with, I'd like to send it privately if OK so please advise.

Many thanks.

RIchard

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, rnbutler87 said:

In the transform panel, you can see that the artboard is positioned with whole pixels and has dimensions made up whole pixels.

I suggest opening your Affinity Preferences, Tools section, and checking how many decimal places you have specified for px measurements. It needs to be at least 1, and possibly 2, to be sure of the positioning.

image.png.d8a5f4a6ad43e657572bdf7ae4f5fd4c.png


-- Walt

Windows 10 Home, version 1809, 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00Gz
Affinity Photo 1.6.5.123 and 1.7.0.258 Beta
Affinity Designer 1.6..5.123 and 1.7.0.258 Beta
Affinity Publisher 1.7.0.257 Beta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×