Jump to content
Rick G

Tools often "grab" entire graphic

Recommended Posts

This is a nasty little but that was introduce in beta .209

When painting with a brush or the inpaintng brush for example and you leave the canvas area, te tool often just grabs the graphic as if you are holding down the left mouse button and drags it everywhere. Sometimes by repeated clicking you can make it "let go" but I have had that fail and had to kill the program and lose my edits 

Confirmations?


Affinity Designer 1.6.5 & beta 1.7.0.243 Affinity Photo 1.6.5, beta  1.7.0.243 Affinity Publisher 1.7.0.238

Windows 10 Pro 64-bit 1709

CPU Intel Core i7 4770 @ 3.40GHz Haswell 22nm Technology

RAM 32.0 GB Dual-Channel DDR3 @ 798 MHz (11-11-11-28)

Motherboard Gigabyte Technology Co. Ltd. B85M-D3H (SOCKET 0)

Graphics Intel HD Graphics 4600 (Gigabyte)

 

 

Yoda.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Rick,

I'm struggling to reproduce this but I think I've had it happened to me. Does it happen regularly enough so that you could get a screen recording of it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Chris B said:

Hey Rick,

I'm struggling to reproduce this but I think I've had it happened to me. Does it happen regularly enough so that you could get a screen recording of it?

I will attempt to grab a video. It does not happen all that often but once or twice a day is aggravating. As I said, one time I could not break out of it


Affinity Designer 1.6.5 & beta 1.7.0.243 Affinity Photo 1.6.5, beta  1.7.0.243 Affinity Publisher 1.7.0.238

Windows 10 Pro 64-bit 1709

CPU Intel Core i7 4770 @ 3.40GHz Haswell 22nm Technology

RAM 32.0 GB Dual-Channel DDR3 @ 798 MHz (11-11-11-28)

Motherboard Gigabyte Technology Co. Ltd. B85M-D3H (SOCKET 0)

Graphics Intel HD Graphics 4600 (Gigabyte)

 

 

Yoda.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here is a video. I did it on a blank pixel layer and as you can see picking another tool doesn't help

It is fairly easy to reproduces ... just grab any tool such as the brush and make sure you "color" off the canvas in a sloppy manner and it will start grabbing. Of course we don't work that way but often the slightest move off the canvas produces this result

Thanks for looking into this


Affinity Designer 1.6.5 & beta 1.7.0.243 Affinity Photo 1.6.5, beta  1.7.0.243 Affinity Publisher 1.7.0.238

Windows 10 Pro 64-bit 1709

CPU Intel Core i7 4770 @ 3.40GHz Haswell 22nm Technology

RAM 32.0 GB Dual-Channel DDR3 @ 798 MHz (11-11-11-28)

Motherboard Gigabyte Technology Co. Ltd. B85M-D3H (SOCKET 0)

Graphics Intel HD Graphics 4600 (Gigabyte)

 

 

Yoda.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Mark Ingram said:

It's because the mouse up message was never received, so the main area still thinks the mouse is down. I'm wondering if this has always been there, or this is new.

FWIW I don't recall it ever happening to me before this beta.  


Affinity Designer 1.6.5 & beta 1.7.0.243 Affinity Photo 1.6.5, beta  1.7.0.243 Affinity Publisher 1.7.0.238

Windows 10 Pro 64-bit 1709

CPU Intel Core i7 4770 @ 3.40GHz Haswell 22nm Technology

RAM 32.0 GB Dual-Channel DDR3 @ 798 MHz (11-11-11-28)

Motherboard Gigabyte Technology Co. Ltd. B85M-D3H (SOCKET 0)

Graphics Intel HD Graphics 4600 (Gigabyte)

 

 

Yoda.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is still maddening
3 times on the same photo


Affinity Designer 1.6.5 & beta 1.7.0.243 Affinity Photo 1.6.5, beta  1.7.0.243 Affinity Publisher 1.7.0.238

Windows 10 Pro 64-bit 1709

CPU Intel Core i7 4770 @ 3.40GHz Haswell 22nm Technology

RAM 32.0 GB Dual-Channel DDR3 @ 798 MHz (11-11-11-28)

Motherboard Gigabyte Technology Co. Ltd. B85M-D3H (SOCKET 0)

Graphics Intel HD Graphics 4600 (Gigabyte)

 

 

Yoda.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

CAUTIOUSLY ... in 1.7.0.231 this seems to be fixed. The graphic will still grab randomly but you can get out of it


Affinity Designer 1.6.5 & beta 1.7.0.243 Affinity Photo 1.6.5, beta  1.7.0.243 Affinity Publisher 1.7.0.238

Windows 10 Pro 64-bit 1709

CPU Intel Core i7 4770 @ 3.40GHz Haswell 22nm Technology

RAM 32.0 GB Dual-Channel DDR3 @ 798 MHz (11-11-11-28)

Motherboard Gigabyte Technology Co. Ltd. B85M-D3H (SOCKET 0)

Graphics Intel HD Graphics 4600 (Gigabyte)

 

 

Yoda.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×