Jump to content
hy13

No thumbnail in Acdsee with files saved in 1.7.0 beta. Files saved in release show thumbnail in Acdsee

Recommended Posts

For years already I use AcdSee as DAM and was very pleased when starting with version 1.5 of AP this DAM could work with .afphoto files (this means could show miniatures and send Pictures to AP for processing there). This is no longer valid in 1.7 beta. Is there a chance to "renew" that useful friendship? AcdSee still shows .afphoto as supported file format.

By the way: Latest changes in 1.7 (e.g. menu system) are not yet reflected in online documents and video tutorials so far. Would be a help for testing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi hy13,

I'll get this post moved over to the Photo Beta section of the Forums as this relates to the beta.  But i can confirm, files saved in 1.6 of Affinity show the thumbnail in Acdsee and ones saved in 1.7 just show up in Acdsee as the Affinity icon.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey hy13,

I can also confirm this. I've checked on Windows and macOS and both seem affected. I'm not sure what's changed this but I'll chase it up with the developers for you.

The online documentation is in the process of being updated :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is now mid April 2019. No update posted. Has nothing changed? I use Affinity as my heavy editor. ACDSee works fast on Olympus raw files (known to be slow in LR and PS), but my version (Build 5.2 for Mac OS) shows neither thumbnail nor photo (fortunately, it opens a double-clicked file icon in Affinity Photo for viewing there).

Share this post


Link to post
Share on other sites

The latest Windows beta 293 has a modified thumbnail provider that has its dependencies fixed. That may have been the problem. Please resave in the latest beta and let us know, thanks


Patrick Connor

Serif (Europe) Ltd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm new to affinity, I bought photo, designer, preordered publisher, I only had a few images saved in photo 1.6, these thumbnails appear in ACD see correctly. Since the update to 1.7 all I see is icons. The icons look surprisingly similar and it's hard to tell which photo you will be opening.
I will buy your DAM when you launch but please fix this in the meantime.
Thanks, Michael

ThumbProb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo everybody, i'm using acdsee as the main tool to catalog, organize, search images. Is there any way to solve this "problem"  with thumbnails in version 1.7  or will I have to switch to AFP 1.6 back againg ? 

Thank you

Ciao

Matteo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×