Jump to content
Krist

AP cannot load tiff file after update to 1.6.11.85

Recommended Posts

I posted this message in the iPad help forum, but thought that it may be more appropriate here, sorry for the double post.

 

“Just updated to 1.6.11.85 on iPad Pro 10.5.

i can no longer load  tiff file.  It was working all along, but it loaded a tiff file as raw file.  The tiff file was created from my Fuji X-E3 compressed, which AP does not support.  But it was loading the tiff file before the update.

On a tiff file that was developed as a tiff, and is still in AP, it cannot be loaded any more, showing “error loading...”

How can I go back to the previous revision?”

Please help, as I am now forced to use my jpeg files, since AP cannot open my raw files, and now cannot open tiff. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same problem here, I can't open any tif files ever since the last update. Not even the files created by AP for Ipad itself. Tried to do a stack of two tif files created from raws on the IPad just now. It shows them fine in the file selection dialog but as soon as I stack they are invisible. The document shows as 0*0 pixels.

EE6FF997-6BA3-4273-BC74-CD09434B109C.jpeg

9C9F63D7-DC32-4A20-94F3-03BA9BDDC932.jpeg

D9A28771-1118-488A-976B-F56FF72E79E9.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same, with RAW files I could previously open. I’ve uploaded a video on another topic but it seems to be a memory issue with the raw engine behind the develop persona. Place image is also broken so seems to be the same code base. I did manage to load one smaller raw file I found on the internet but none of my files previously loaded into AP work anymore, which is why I suggest its a memory issue.. Thanks guys.

PS. Affinity Designer 1.6.4.5 is still able to load my Raw files, so it seems the bug hasn’t made it to that codebase. Interesting.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey guys,

This is a known issue that is with development to be fixed!
 

On 12/30/2018 at 8:18 PM, TonyHawthorne said:

Same, with RAW files I could previously open.

Do you have a RAW file that is failing for you that could attach please? Looking at the video I can see it is from a Canon EOS 5D Mk3, but the sample file I tried opened without an issue. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.