Jump to content
Steps

BUG: Copy of Layer Effects / "Paste FX" is broken

Recommended Posts

I have to Picture Frames of different sizes and I want to apply the same Layer Effects to them.

On one layer I defined an Radius of 10px, an Offset of 30px and Intensity of 30%.

On the target layer this translates to Radius of 1,1px, Offset of 3,4px and Intensity of 30%.

Only if source and target layer have the exact same size this works. Otherwise the result is garbage.


Windows 10 Pro x64 (1903). Intel Core i7-9700K @ 3.60GHz, 32 GB memory, NVidia RTX 2080
Affinity Photo 1.7.2.471, Affinity Designer 1.7.2.471, Affinity Publisher 1.7.2.471

Share this post


Link to post
Share on other sites

This bug is really annoying and should be sorted out.

Or do I have a big misunderstanding of how copy of layer effects should work between differently sized layers?

I am used to the Photoshop behaviour that copied effects are always applied regardless of the layer size.


Windows 10 Pro x64 (1903). Intel Core i7-9700K @ 3.60GHz, 32 GB memory, NVidia RTX 2080
Affinity Photo 1.7.2.471, Affinity Designer 1.7.2.471, Affinity Publisher 1.7.2.471

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wonder that nobody else is complaining about that. Thas this is broken is very obvious if you design a photo collage and want all photos to have the same outline and shadow.

Am I missing something?

EDIT: If I set the "Scale with Object" option before creating a Style is works on some different sizes, but not all. I think the bug has something to do with that option going rampage.


Windows 10 Pro x64 (1903). Intel Core i7-9700K @ 3.60GHz, 32 GB memory, NVidia RTX 2080
Affinity Photo 1.7.2.471, Affinity Designer 1.7.2.471, Affinity Publisher 1.7.2.471

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Chris B Please tell me you can see and reproduce this problem.

This one really gets me mad. :-D


Windows 10 Pro x64 (1903). Intel Core i7-9700K @ 3.60GHz, 32 GB memory, NVidia RTX 2080
Affinity Photo 1.7.2.471, Affinity Designer 1.7.2.471, Affinity Publisher 1.7.2.471

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Chris_K

San you log this to the devs, please?

I do not understand how this is broken and nobody cares. :35_thinking:


Windows 10 Pro x64 (1903). Intel Core i7-9700K @ 3.60GHz, 32 GB memory, NVidia RTX 2080
Affinity Photo 1.7.2.471, Affinity Designer 1.7.2.471, Affinity Publisher 1.7.2.471

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still broken in 1.7.0.206 :|


Windows 10 Pro x64 (1903). Intel Core i7-9700K @ 3.60GHz, 32 GB memory, NVidia RTX 2080
Affinity Photo 1.7.2.471, Affinity Designer 1.7.2.471, Affinity Publisher 1.7.2.471

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Sean P

I just captured a screen recording to make sure that we are talking about the same behaviour as a bug.

Please let me now if this is expected behaviour and I misconfigured something.
I found that the shadow seems to be somehow relative to the pictures placed DPI.


Windows 10 Pro x64 (1903). Intel Core i7-9700K @ 3.60GHz, 32 GB memory, NVidia RTX 2080
Affinity Photo 1.7.2.471, Affinity Designer 1.7.2.471, Affinity Publisher 1.7.2.471

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Steps,

As I mentioned above, pasting FX to a new object is giving different values - this is a known issue that is with development. With 'Scale with object' checked I've also asked development if pasting the FX should also affect the initial pasted size.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is still broken and now also effects the released version. :(

I hope the dev team did not forget about this issue.

My current workaround is so select multiple layers and use the effects studio to set the same values to all of them.

It would be nice to have one day the functions "paste fx" and the style studio working correctly. :)

I bought the whole suite on Publishers release and now I'm fully commitet to Affinity in my workflow.


Windows 10 Pro x64 (1903). Intel Core i7-9700K @ 3.60GHz, 32 GB memory, NVidia RTX 2080
Affinity Photo 1.7.2.471, Affinity Designer 1.7.2.471, Affinity Publisher 1.7.2.471

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Jon PAny chance that this will ever get fixed?


Windows 10 Pro x64 (1903). Intel Core i7-9700K @ 3.60GHz, 32 GB memory, NVidia RTX 2080
Affinity Photo 1.7.2.471, Affinity Designer 1.7.2.471, Affinity Publisher 1.7.2.471

Share this post


Link to post
Share on other sites

@pekranodon If not explicitely mentioned in a changelog you can consider bugs still existing.

And some problems are really around since the beginning. Don't have too high hopes.

I also changed my mind... From wanting Affinity to be perfect I now say to myself:
"I can achieve what I want with this tool, even if complicated and time-consuming, and I paid only 50 dollars - so it's okay."


Windows 10 Pro x64 (1903). Intel Core i7-9700K @ 3.60GHz, 32 GB memory, NVidia RTX 2080
Affinity Photo 1.7.2.471, Affinity Designer 1.7.2.471, Affinity Publisher 1.7.2.471

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Steps Yeah, I do understand that fixing those nasty bugs is only taking up resources and won't necessarily sell more licenses. Yet it would be nice to have something like a "no more features, only fixes" release. Something like MacOS Snow Leopard where nothing changed but the most annoying bugs were fixed.

I don't know, just to show some respect to the customers who -- in good faith -- bought the software non the less and supported the development. Maybe I am too naive on this ... :34_rolling_eyes:

 

edit: Ok, tbh, I forgot the code name of that MacOS release. Maybe Snow Leopard wasn't the one I had in mind. But you get the idea... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
51 minutes ago, CarlM said:

Are you using the latest release version because it's working fine and as it should in release 1.7.3.481

Nope, it's still broken in 1.7.3.481. Just tested it exactly the way as in the video above.

Between two images it works with "Paste Style", but this is a whole other option that has even more side effects.

"Paste FX" remains broken.


Windows 10 Pro x64 (1903). Intel Core i7-9700K @ 3.60GHz, 32 GB memory, NVidia RTX 2080
Affinity Photo 1.7.2.471, Affinity Designer 1.7.2.471, Affinity Publisher 1.7.2.471

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.