Jump to content
Ruslan Weylin

Affinity Designer purchased from Mac App Store issues

Recommended Posts

Hello! I have a similar problem! Yesterday I bought Affinity Designer in the Appstore for my Macbook Pro. But it does not work correctly. After I deleted and tried to install the trial version that I downloaded from the site. And it works great. How can I get a stable version from the site?

Share this post


Link to post
Share on other sites

P.S
I wanted to buy the program on the site, but the site automatically redirected me to the appstore. It is not normal that you have different versions on your personal site and in the appstore. Please fix this problem. Otherwise, I will have to leave negative feedback everywhere.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, MEB said:

Hi Ruslan Weylin,
Welcome to Affinity Forums :)
What do you mean with it doesn't work correctly? The Mac App Store installs the app automatically for you. What happens when you launch it? Have you moved the app from the root of the Applications folder to somewhere else?

  

No, I did not move the program anywhere. I have completely deleted the program several times and cleaned the cache, but still the problem persisted. Now I will send you a picture with problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Many alerts in the program are not displayed correctly, I tried to change languages, but this does not solve the problem. I also cannot save any files to my computer or cloud, he writes a resolution problem, but these problems are not in the trial version, which I received the site.

Screenshot at Nov 22 14-13-12.png

Screenshot at Nov 22 14-13-46.png

Screenshot at Nov 22 14-14-00.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Ruslan Weylin,
If you still want to get a refund go to this page and follow the instruction there. Since the Mac App Store is managed by Apple itself, you have to solve this with them directly.

Those are mac system issues: bold weight font missing/localisation issues and permissions issues. Does other programs display the same issue with their name in the top menu? Have you tried restart the system first? What macOS version are you running?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, MEB said:

Hi Ruslan Weylin,
Those look like (mac) system issues: bold weight font missing and permissions issues. Does other programs display the same issue with their name in the top menu? Have you tried restart the system first? What macOS version are you running?

I pointed out when I install the trial version everything works fine. But when I install with the appstore these problems appear. All other applications work fine. I have the latest version of macOs Mojave 10.14.1

Share this post


Link to post
Share on other sites
46 minutes ago, MEB said:

Hi Ruslan Weylin,
If you still want to get a refund go to this page and follow the instruction there. Since the Mac App Store is managed by Apple itself, you have to solve this with them directly.

Those are mac system issues: bold weight font missing/localisation issues and permissions issues. Does other programs display the same issue with their name in the top menu? Have you tried restart the system first? What macOS version are you running?

In the Appstore they say that they cannot return the payment for this purchase. And when I try to choose the option “Applications do not work properly” they send me to you - “If you have difficulty using the application, contact its developer directly, he may be able to offer a specific solution to your problem. Click the Developer Website button to go to the developer support page.” This is a vicious circle. How do I get a stable working version?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I finally figured out the problem. Understand the real reason. Maybe in the future it will be eliminated, but for now I will tell for those who may have a similar problem. I decided to create a new Mac account and then it all worked. But then I found out that the reason is in the installed fonts. Apparently the fonts replace the system font of the application and then it starts to work nekkorektno. I hope this will help those who face the same problem.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×