Jump to content
MxSplendid

Strange colour in Nik plugins (Viveza 2)

Recommended Posts

Hi all, 

I successfully installed Nik plugins, but the colour of the photo is so strange  (Viveza2). Please see below...

Original photos are in regular colour and white balance was set to be correct (see the right down corner one). 

Who do you know what happens and how can I solve it? 

Many thanks. 

PS: the Nik collection is from Google free.

1647054293_ScreenShot2018-11-21at00_40_51.thumb.png.2661ed1d45cd449a101179159c72835a.png

 

192127966_ScreenShot2018-11-21at00_40_09.thumb.png.79b47b9bd05145bc34b7b1fa3f6aa5b7.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi MxSplendid,

Welcome to the forums :)

As can be seen from this plugin support list kindly created by @MEB, we're aware that Viveza 2 has known issues on the Mac in regards to colour shifts in preview.

Our plugin support is continuously being upgraded and worked on, and hopefully this will be fixed in a future build!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have found that sometimes (not always) that Viveza will behave itself if you rasterize the layer before invoking the plugin.

John


Windows 10, Affinity Photo 1.6.5.123 and Designer 1.6.5.123, (mainly Photo), now ex-Adobe CC

CPU: AMD A6-3670. RAM: 16 GB DDR3 @ 666MHz, Graphics: 2047MB NVIDIA GeForce GT 630

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello @MxSplendid,

that is a known problem.
try the 100% view, then will be the  colors displayed correctly ,
or convert your image in 8 bit RGB, then works Viveza 2 very well.

 

cheers


Affinity Photo 1.6.5.135 :  Affinity Photo-Beta  1.7.0.258 :     Affinity Designer 1.6.5.135 : Affinity Designer-Beta 1.7.0.258:

Affinity Publisher-Beta 1.7.0.257:       Windows 10 Pro  (Version  1809 Build 17763.379)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/22/2018 at 5:35 AM, Gnobelix said:

Hello @MxSplendid,

that is a known problem.
try the 100% view, then will be the  colors displayed correctly ,
or convert your image in 8 bit RGB, then works Viveza 2 very well.

 

cheers

Thanks, Gnobelix. I tried your solution. That works.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/22/2018 at 2:26 AM, John Rostron said:

I have found that sometimes (not always) that Viveza will behave itself if you rasterize the layer before invoking the plugin.

John

Thanks, John. I tried a few times but failed :-(

I will find the methods or actions inside Affinity to replace Viveza 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×