Jump to content

Recommended Posts

Hi

Apologies if this has been sorted elsewhere, probably very easy to sort out too.

No idea what I've managed to do here but how on earth do I get my text back to normal, i.e. horizontal!!

Quite bizarre as happens on both machines I'm using Publisher on

Any help would be appreciated. Thanks

Screenshot 2018-11-16 at 16.04.31.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, sttomas said:

Here's a page of a bit of text.  I've created a new text box on there, as you can see it's vertical.  No idea how this happened, I've looked at everything I can think of

Sample page.afpub

Opening that in Publisher, and looking at the Text Frame studio/panel (View > Studio > Text Frame) it appears that you have that text frame setup to have 1 column (correct) which is 0mm wide (incorrect). Increasing the width seems to fix your problem. (Edit: I'm not sure why the text frame appears to be as wide as it does on the page. When I make any change to the width in the Text Frame studio/panel the bounding box of the frame changes appropriately to reflect that changed width value.)

0mm.png.5e785591628f7368a07f2bee259f68e2.png

 


-- Walt

Windows 10 Home, version 1903 (18362.145), 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00Gz, GeForce GTX 970
Affinity Photo 1.7.1.404 and 1.7.1.404 Beta   / Affinity Designer 1.7.1.404 and 1.7.1.404 Beta  / Affinity Publisher 1.7.1.404

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah brilliant, that has indeed solved it.  I just upped the width to 1mm and suddenly it became 'interactive' again.  Not sure how it got set to 0mm but doesn't seem to interact if it's set to that.  Something to keep in mind

Thanks for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×