Jump to content
andreimarchenko

Keyboard Shortcuts saving do not work.

Recommended Posts

Hi

Mac OS: 10.13.6

Designer version: latest trial.

Issue: 

- Create new shortcuts for Place Image

- Shortcut that chosen Cmd + P

- Conflicted shortcut for Print deleted

- After some hours (2 or 3) shortcut dropped: Cmd + P works as Print and not as Place

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi andrewmarch :)

Thanks for your report. I've tried replicating this and can't currently. Could you please confirm, did you experience any crashing or force quit behaviour after setting your shortcuts? It may be that Affinity crashed during your work and did not save the keyboard shortcut change, and therefore reverted back to Print.

Could you please also check that the shortcut has been set for both the Pixel and Draw persona? As they can function independently you may have CMD+P set to print in the Pixel persona still, but not in Draw.

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, Dan C said:

... Could you please confirm, did you experience any crashing or force quit behaviour after setting your shortcuts? It may be that Affinity crashed during your work and did not save the keyboard shortcut change, and therefore reverted back to Print.

Could you please also check that the shortcut has been set for both the Pixel and Draw persona? 

- Things about crash or force quit was first on my mind so no, everything fine at this point.

- Shortcut has been set for both the Pixel and Draw persona. I set "Apply to all" and also check it in both menus.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for confirming that, I've set the same shortcuts you've described on my Mac and will continue to use the program for a few hours to see if I can replicate the settings reverting knowing the provided info and update this thread with my findings :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for being patient, I've had my CMD+P shortcut set to place since 2pm on Monday, during which time I've opened and closed Designer multiple times, and restarted my Mac at least twice. Unfortunately I'm yet unable to replicate this issue, but I will keep an eye out for this.

Have you since set the shortcut again? Has this stuck, or reset this time please? :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.