Jump to content
AaronLinder1995

Canon 800D RAW .CR2 Files not loading correctly in Affinity Photo

Recommended Posts

Hi Affinity Team,

I am having a few issues in importing my CR2 RAW files from my Canon 800D Camera. I am using the Apple (Core Image RAW) engine for RAW Files and it causes the images to display like the example picture attached below. I have never had this issue previously before importing images from my Canon 800D Camera and I think it has only started since updating my Macbook Pro to the latest macOS Mojave. I can strangely tho be able to import a Panorama or Stack using those same RAW files and the issue doesn't happen. I can also load images using the Serif Labs Engine with no issues also however it does remove most of the colours from the image for some reason and has so since the beginning on any RAW File. 

I am not sure if the Issue is Affinity Related or Apple Related and would love this to be fixed or find away to fix it.

THANKS!!!

1723251877_ScreenShot2018-11-10at10_53_25am.png.ca749ace997b8a3cc82944ed2442af4e.png

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi AaronLinder1995 :)

Thanks for your report, this is a bug our developers are aware of, I'll bump the issue with this thread for reference. Hopefully it will be fixed shortly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Meb,

I have just downloaded the latest version of Affinity Photo Customer Beta and the RAW .CR2 files are now loading correctly with the Apple (Core Image RAW) Engine, Thank you so much for getting back on my forum post :)

I am really looking forward to when the final release comes out :) 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×