Jump to content
jw432

Cannot quit AP, have to kill it

Recommended Posts

AP does not quit gracefully anymore.  Every time I try to exit the application I get a dialog that says:

Quitting

At least one file is currently being opened.  Please wait for the files to load before quitting the application.  

However NO files are being loaded.  There must be something messed up and I bet it's easy to fix.  Any body know how to fix?

Capture.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Start while holding the control key and clear the settings (the top three defaults will do), hold the key down until the window pops up and click clear. gets rid of a lot of accumulated cruft.


MacBook Pro (13-inch, Mid 2012) Mac OS 10.12.6 || Mac Pro (Late 2013) Mac OS 10.14.5

Affinity Designer 1.7.3 | Affinity Photo 1.7.3 | Affinity Publisher 1.7.3 | Affinity Designer Beta 1.7.x.x | Affinity Photo Beta 1.7.x.x | Affinity Publisher Beta 1.7.x.x

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi I have this message too, I have tried your suggestion above and still has the message, prior to this I had a not responding and upon AD restarting recovered the file. I am guessing its looking for the file (no hard disc activity) so is it really looking for it but if it is, not sure where the recovery or temp files are ? Any Ideas Cheers Garry 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/7/2018 at 12:20 AM, Old Bruce said:

 Start while holding the control key and clear the settings (the top three defaults will do), hold the key down until the window pops up and click clear. gets rid of a lot of accumulated cruft.

Tried that, cleared the first 3 items.  Could not close the app, same problem.  Killed and restarted and the problem continues.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unruly temporary files maybe ?
%appdata%\Affinity\Photo\1.0\temp
If so clean up the temp directory ...
 


Affinity Photo  1.7.3.481   - Beta 1.8.0.486

Windows 10 Home  1903 (build 18362.418) - 64 bit processor - AMD A4-5000 APU with Radeon HD Graphics  1.50GHz - RAM 8,00 GB
Calibrated Monitor (Datacolor Spyder5 Pro)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, I believe HVDB is correct - Delete the temp folder

Unruly temporary files maybe ?
%appdata%\Affinity\Photo\1.0\temp
If so clean up the temp directory ...

I ended up posting to some AP facebook page and got a very rapid response but can find that post.  Perhaps it was deleted in favor of creating a positive image or I am just a searching noob?  Whatever - DON'T clear your setting as suggested -it won't fix the problem and you'll have to set your AP up again, it will wipe out any plugins you have

I did clear out some directory, probably the ProgramData one and that DID resolve the problem, as I suspect, some file is sitting on the hard drive making AP think that it is loading a file when it is not.  Without a file on the file system or an entry in the registry how would a restart cause a program to think it had pending work?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.