Jump to content
Habanas

color picker and wrong color

Recommended Posts

Hello i'm new user of affinity design and new in design software.

I have an issue when I use it, I think i get wrong color of media in original the central caracter is blue and i get a pink character also I get strange color disposition in color picker . that's normal or not ? Can i do something ?

Thanks

probleme couleur.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

What color profile does that image have?

(If you go to File > Document Setup... and then look on the Color tab you should see the current value in the Color Profile field.)


-- Walt

Windows 10 Home, version 1909 (183623.476), 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00Gz, GeForce GTX 970
Affinity Photo 1.7.3.481 and 1.8.0.486 Beta   / Affinity Designer 1.7.3.481 and 1.8.0.486 Beta  / Affinity Publisher 1.7.3.481 and 1.8.0.502 Beta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you provide a pointer to the original image?

Also, from those color sliders it does not look like the document is set to use sRGB.


-- Walt

Windows 10 Home, version 1909 (183623.476), 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00Gz, GeForce GTX 970
Affinity Photo 1.7.3.481 and 1.8.0.486 Beta   / Affinity Designer 1.7.3.481 and 1.8.0.486 Beta  / Affinity Publisher 1.7.3.481 and 1.8.0.502 Beta

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, walt.farrell said:

Can you provide a pointer to the original image?

Also, from those color sliders it does not look like the document is set to use sRGB.

is that working as your suggestion and thank for the answer. 


Daniel Dixon

PHP Developer

Share this post


Link to post
Share on other sites

:61_sob: I get again my color issue and this time press ctrl at the start to reset option not working.

To found the original image, it come from example of Affinity designer. it's "Ice lolly guy" 

If you have an other idea ? 

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Use File > Document Setup... and then look at the Color tab. What do you see for Color Format and Color Profile?

Have you done anything to the document since you opened that example?


-- Walt

Windows 10 Home, version 1909 (183623.476), 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00Gz, GeForce GTX 970
Affinity Photo 1.7.3.481 and 1.8.0.486 Beta   / Affinity Designer 1.7.3.481 and 1.8.0.486 Beta  / Affinity Publisher 1.7.3.481 and 1.8.0.502 Beta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello again

 

Finally i found where come from my issue.

i'm on gigabyte aero 15 and i have a pantone x-rite screen with xrite pantone color otpion. 

When i desactivate this option i don't keep color issue.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.