Jump to content
Corny

Embedded document disappearing after export

Recommended Posts

Hello designers and support.

I've noticed something wrong with embedded .afdesign documents into artboard. 
In design, I using placed (for example logotypes) documents and after export as JPG or PDF file, those parts are empty, before update everything was fine. I use presets created before and the layers aren't hidden in export persona.

What I do wrong?
Thanks in advance for any answers.


Uses: Affinity Designer and Photo | Beta Publisher

Share this post


Link to post
Share on other sites

Would you be able to PM me a link to your Affinity file so I can take a look as exporting to a JPEG should rasterise everything. My tests so far exporting to PDF can't reproduce the issue, all my embedded document show after exporting.

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, Lee D said:

Would you be able to PM me a link to your Affinity file so I can take a look as exporting to a JPEG should rasterise everything. My tests so far exporting to PDF can't reproduce the issue, all my embedded document show after exporting.

I sent you PM. Please check it. Thanks.


Uses: Affinity Designer and Photo | Beta Publisher

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had exactly the same issue. I noticed that some of the embedded documents disappeared, but some didn't. The only difference between them I noticed was that the disappearing ones had artboards while the not-disappearing ones hadn't. After removing the artboards from disappearing affinity embedded files, they started to appear in the exported PDFs/PNGs.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, huubjonkers said:

i'm experiencing the same issue. Is there already a solution for this problem?

I didn't find a solution. The only way is to open an embedded document and move as a group into the main document. 


Uses: Affinity Designer and Photo | Beta Publisher

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gotta love late night post-export frustrations on Affinity...

Seriously this issue pretty much wipes out any usefulness of their embedded document feature.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Win10(1809)Home / Photo / Designer / Publisher & latest (beta) versions

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×