Jump to content
frankwolfraum

Hyphenation still doesn't work

Recommended Posts

This may or may not be related - I did download the file you provided and successfully got hyphenation with one change.

First, the bug I see: when one edits a style (From Text Styles studio, right click on the style, and choose "Edit 'Style Name'"), changes to the Minimum score under hyphenation are not saved. As a workaround, pick a paragraph that is assigned to that style, go to the Paragraph studio, and set the Minimum score there to 1. Then you can update the style from that changed paragraph.

For you, frankwolfraum, you need to set the "Minimum score" to 1, and it will work.

1813273934_ScreenShot2018-09-10at10_49_56AM.png.e4d11b8048d8f4dfa6917ec45852cc92.png

 

To developers: We need some help understanding what minimum score is. Perhaps it is not aptly named. Or maybe this is something similar to the slider in Indesign for "Better spacing" versus "Fewer Hyphens" :

1529702493_ScreenShot2018-09-10at10_56_08AM.png.f2320418c310b35509147ba1fedd4878.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, that is the bug I described. Your video may be helpful to show the developers what I tried to describe above.

There is a workaround: don’t change it by editing the style directly. Pick a paragraph of that style, and edit its minimum score from the paragraph studio. Then with that same paragraph still selected, go back to the styles, right click on the style, and “Update Style” to match that paragraph. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The suggested workaround also works in the Mac version. I had been unable to install Galician language hyphenation. Now it works if I use the "Update style" workaround. Anyhow, it's necessary to fix that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No luck with Spelling. I have the necessary dictionaries installed in the OS X system. Galician spelling worked with the first Beta for a few days. Then, it stopped. With the second Beta, it has never worked.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Pedrober said:

No luck with Spelling. I have the necessary dictionaries installed in the OS X system. Galician spelling worked with the first Beta for a few days. Then, it stopped. With the second Beta, it has never worked.

You seem to be saying that you now have hyphenation working (the post just before the one I quoted) but spellcheck is not working? That seems very odd.


-- Walt

Windows 10 Home, version 1809, 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00Gz
Affinity Photo 1.6.5.123 and 1.7.0.243 Beta
Affinity Designer 1.6..5.123 and 1.7.0.243 Beta
Affinity Publisher 1.7.0.238 Beta

Share this post


Link to post
Share on other sites

At last! Galician spelling was not working for the sake of recently installed new versions of dictionaries. I reinstalled the previous version of Galician dictionaries (13:10) and Spelling works again under Affinity Publisher. Anyhow, it's necessary to get hyphenation working without tricks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×